Balkan Ninnisi’nde 'Üsküp Türk Tiyatrosu'nun yıldızları parlıyor

DİZİ 20.07.2022, 11:23 21.07.2022, 13:42
Balkan Ninnisi’nde 'Üsküp Türk Tiyatrosu'nun yıldızları parlıyor

Yaz sezonunda ekranların en çok izlenen dizisi Balkan Ninnisi hem eğlenceli ve etkileyici hikayesiyle hem de usta oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Erdal Özyağcılar, Özlem Türkad, Emre Bey, Merih Öztürk, Hakan Boyav, Can Kolukısa ve Sarp Bozkurt gibi ünlü sanatçıların rol aldığı TRT 1’de yayınlanan dizide, Üsküp Türk Tiyatrosu’nun sevilen oyuncuları da performanslarıyla büyük beğeni topluyor.

Hazırladıkları zengin repertuvarlarıyla her geçen gün daha fazla izleyici kitlesini yakalayan, dünya çapında ödüller kazanan, Türkiye’nin Balkanlar’daki tiyatro temsilciliğini başarıyla yerine getiren Üsküp Türk Tiyatrosu oyuncuları Suzan Akbelge (Elena), Erman Saban (Zafer), Emine Halil (Ayşen) ve Cenab Samed (Cemail) Balkan Ninnisi’ndeki başarılı performanslarıyla izleyicilerden tam not alıyor.

“Dizideki üç ana karakterimiz ‘Üsküp Türk Tiyatrosu’ oyuncusu”

Dizide Türk oyuncuların yanı sıra birçok yabancı, Makedon oyuncu ve figüranın rol aldığını, cast çalışmalarının aylar süren titiz bir çalışmayla gerçekleştirildiğini belirten Yapımcı-Senarist Uğur Uzunok, Üsküp Türk Tiyatrosu oyuncularının başarılarıyla diziye renk kattığını söyledi. Uzunok şöyle devam etti:

“Üsküp’te hikayemizin dünyasını kurarken, buradaki yaşamın gerçek parçası olan insanlardan destek almak, buranın yerel değerlerini de projemize dahil etmek istedik. Bu bağlamda Üsküp'te hazırlıklardan üç ay kadar önce cast çalışmalarına başladık. Tabii ki yola ilk önce dizimizi Türkçe çekeceğimiz için Üsküp Türk Tiyatrosu ile görüşmeler yaparak oradaki ustaları, genç yetenekleri, Makedonya'da yaşayan usta oyuncuları ziyaret ederek başladık. Kendileri projemize büyük ilgi gösterdi.

Dizimiz sadece Türkiye’de değil, Balkanlar’da, tüm Türki Cumhuriyetlerinde de büyük ilgi gördü. Balkan Ninnisi’nde ana karakterleri canlandıran Üsküp Türk Tiyatrosu oyuncuları Suzan Akbelge, Emine Halil, Erman Saban, Cenab Samed ve tiyatronun genç yetenekleri izleyicilerin takdirini topladı. Balkan Ninnisi, önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni bölümleriyle de ilgi odağı olmaya devam edecek.”

Yorumlar (0)