Balkan Ninnisi’nin sürpriz karakteri: Pavel

DİZİ 27.09.2022, 13:14 28.09.2022, 11:38
Balkan Ninnisi’nin sürpriz karakteri: Pavel

Uzun yıllar sonra yurt dışında çekilen Türk dizisi olarak TRT 1 ekranlarında büyük ilgi gören Balkan Ninnisi, etkileyici hikayesiyle olduğu kadar hepsi birbirinden ilginç karakterleriyle de dikkat çekiyor. Dizide Pavel’i canlandıran Kaan Turgut, hem Balkan Ninnisi’ni hem de sanat yaşamıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Her hafta Salı akşamları TRT 1 ekranlarında büyük ilgi gören Balkan Ninnisi’nde ‘Pavel’ karakterini canlandırıyorsunuz. Pavel, Rus yapımı sevilen bir oyuncak olan ‘Matruşka’ya benziyor. İçini açtıkça yeni şeyler çıkıyor. Bu yeniliklerle de karakterin gizemi artıyor. Pavel’i bir de sizden dinleyebilir miyiz?

Sokak renkli ve gizemlidir. Sokakta büyüyen insanın da renkli ve gizemli olacağına inanıyorum. Pavel, çocuk yaştan itibaren ailesiz büyümüş ve her şeye tek başına göğüs germiş bir karakter. Hayatta kalmak ve yere sağlam basabilmek, zeka, şans ve özveri gerektirir. Bu yüzden Pavel için matruşka benzetmesini çok sevdiğimi söyleyebilirim. Rus kökenli olduğu için matruşkayla hemşehri bile diyebilirimJ Pavel'in gizemli ve öngörülemez olması oyunculuk anlamında beni sınırlamayan ve izleyen için de sürprizli bir karakter olmasını sağlıyor. Neden matruşka benzetmesini sevdiğim de tam da burada ortaya çıkıyor.

Pavel, dizide Jovanka’ya takıntılı bir şekilde aşık ve bu ümitsiz aşkı onu tehlikeli sulara doğru sürüklüyor. Ertan ve Jovanka aşkına engel olmak için her türlü yola başvuran Pavel sizce emellerine ulaşabilecek mi?

Aslında Pavel'in Jovanka takıntısı, çok eskiye dayanıyor. Ailesi olmayan çocukların psikolojileri pamuk ipliğine bağlıdır…

Özgüven ve kompleks ile ilgili travmaları bazen bir ömür üzerlerinden atamayabilirler. Pavel'in yıllar önce Elena ile yaşadığı çatışma, görüldüğü üzere hala etkili bir travma olarak hayatının merkezinde. Evet bu ümitsiz aşk, Pavel'i sıklıkla tehlikeli sulara sürüklüyor ama merak etmeyin Pavel'in en iyi yüzdüğü sular tehlikeli sulardır. Pavel'in amacına ulaşıp ulaşamayacağını henüz bilmiyoruz ama mücadele edeceği kesin.

İkna kabiliyeti yüksek olan, yetenekli ve ilginç bir karakter olan Pavel, Jovanka’nın annesi Elena ile de işbirliği yapıyor. Değişik bir üslubu, soğuk bir görünümü olmasına rağmen zaman zaman onun yumuşak kalbini gözler önüne seren hareketlerine tanık oluyoruz. Kafa karışıklığını seviyor, tuhaf hareketleriyle izleyenlerin de kafasını karıştırıyor. Balkan Ninnisi’nde her karakterin dramatik bir hikayesi var, gizemli yaşamıyla dikkat çeken Pavel’in de bir hikayesi var mı?

Aslında birinci soruda buna biraz değindim ama açayım; Pavel sokaktan gelen, sokağın dilini bilen, acı ve travmalarıyla mizahla baş edebilen bir arkadaş. Bu da onu şahsına münhasır kılıyor ve bu yüzden seyirci tarafından öngörülemez bir karakter yapıyor. Acı ve travmalarıyla mizahla baş edebilen insan sayısı azdır. Ve genelde bu insanlar yüksek acıyla başetmeye çabalayanlardır.

Sizi daha önce yine TRT 1’de yayınlanan “Payitaht Abdülhamid”de ‘Prens Sabahattin’, “Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı”nda ise ‘Gladyus’ karakterinde izlemiştik. “Balkan Ninnisi”nde ise bambaşka bir karakterle ekranlardasınız. Dizi ya da sinema filmlerindeki rollerinize nasıl hazırlanırsınız? Pavel karakteri için nasıl bir gözlem yaptınız? Dizide Üsküp şivesi ile konuşuyorsunuz. Zorluk çekiyor musunuz?

Öncelikle Üsküp şivesi yaparken zorlanmadım. Çünkü yıllar önce Elveda Rumeli dizisinin son sezonu için Makedonya'ya gelmiştim ve o dönem bize şive çalıştıran Zekir Sipahi abinin (mekanı cennet olsun) notları hala duruyordu. Erman'la (Saban) üstünden geçtiğimizde her şey daha da kolaylaştı.

Rollerime yalnız ve konsantre olarak hazırlanıyorum. Sonrasında hayatın içinde hazırlandığım rol kişisine yakın insanlarla vakit geçiriyorum. Tarihi projelerde bu pek mümkün olamıyor:) Şu an Pavel'e çalıştığım için Makedon arkadaşlarımla geçirdiğim zamana çok değer veriyorum.

Kaan Turgut’un sanat yaşamındaki en büyük hedefi, ideali nedir? Mesleğe başlarken bir idolünüz var mıydı?

En büyük idealim her zaman farklı roller oynamak ve gelişerek sınırlarımı zorlamak. O yüzden de hayatıma bir hedef koymadım. Bayıldığım aktör ve aktristler var fakat hepsinin lezzetleri farklı olduğu için tek bir idol seçmedim.

Üsküp’te çekimler dışında zamanınız nasıl geçiyor? Burada boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Balkan mutfağıyla aranız nasıl?

Çekimler dışında, şehri ve bu şehrin insanlarını tanımaya çalışıyorum. Boş zamanlarım da İstanbul'daki yaşamımla hemen hemen aynı geçiyor diyebilirim.

Balkan mutfağıyla aram iyi, özellikle börek ve ajvara ayrı bir ilgim var.

Yorumlar (0)