"Bambaşka Biri" Deadline'ın Global Breakouts köşesinde!

DİZİ 01.11.2023, 09:21 02.11.2023, 14:29
"Bambaşka Biri" Deadline'ın Global Breakouts köşesinde!

FOX Türkiye'de pazartesi akşamları yeni bölümleriyle ekrana gelen Bambaşka Biri'nin başrollerinde Hande Erçel ve Burak Deniz yer alıyor. TIMS&B'nin yapımını, Global Agency'nin uluslararası dağıtımını üstlendiği dizinin lansmanı geçtiğimiz ay Cannes'da düzenlenen MIPCOM'da gerçekleşti.

Raninitv'nin haberine göre; kendi ülkelerinde büyük ilgi gören, aynı zamanda globalde de adından söz ettiren dizilere ve filmlere "Global Breakouts" köşesinde yer veren Deadline, yeni yazısında Bambaşka Biri (Another Love) dizisine yer verdi.

Global Agency'nin CEO'su İzzet Pinto, Deadline'a “Bu, güçlü bir proje olmak için gerekli tüm bileşenleri bünyesinde barındıran bir proje: Benzersiz ve ilgi çekici bir hikâye, güçlü oyuncu kadrosu, Türkiye’nin önde gelen yapım şirketi, güçlü içeriğe sahip güçlü bir kanal, ödüllü bir yönetmen ve tanınmış bir senarist,” dedi.

Deadline ise yazısında başrol oyuncuları Erçel ve Deniz, yapımcılar Timur Savcı ve Burak Sağyaşar, yönetmen Neslihan Yeşilyurt ve senarist Ethem Özışık'tan bahsederek Pinto'nun söylediklerinin lafta kalmadığını belirtti.

TIMS&B Uluslararası Operasyonlar Direktörü Selin Aarat, "Dizi, bir telenoveladan uzakta. Konusu ve yaratıcı tarzı göz önüne alındığında gerçek anlamda bir drama. Gerilim niteliğinin yanı sıra, devamlı bir psikolojik unsuru da olan ağır romantik bir yönü de var. ‘Türk DNA’lı Drama’ da diyebiliriz buna," dedi.

İzzet Pinto, dizinin yayına çıkmadan ilk satışının gerçekleştiğini de ekledi. 

Arat, "Bambaşka Biri, bir kadının aynı bedendeki iki farklı erkeğe aşık olmasının hikayesi. Pratikte iki kişilik bir aşk üçgeni olduğundan ilişkilerin genellikle üç gerçek karakter arasında sıkışıp kaldığı diğer Türk dizilerinden büyük ölçüde farklı; ister aynı kadına aşık iki erkek, ister tam tersi. Ve ilk kez bir Türk dizisinin baş kahramanı, psikolojik bozuklukların yer aldığı diğer dizilerden farklı olarak dissosiyatif kimlik bozukluğuyla uğraşıyor," sözlerine de yer verdi.

Ayrıca diziyi tematik olarak Dexter'a ve James McAvoy'lu Split filmine benzetti, ama özgün bir hikâyeyle konuyu bambaşka bir format ve üslupla ele aldıklarını söyledi. Bölünmüş kişilik kavramını derinlemesine incelemenin yazar ve yönetmen için "keyifli" bir zorluk teşkil ettiğini belirterek ulusal bir kanal olan FOX Türkiye'nin taşıdığı mali yükün hikâyenin anlatılmasına yardımcı olduğunu da ekledi: “Bu sezonun en yüksek bütçeli yapımı diyebiliriz.”

Haberde uluslararası TV çevrelerinde yapımlara heyecan katma ve gösterişli pazarlama yoluyla dikkat çekme yeteneğinden bahsedilen İzzet Pinto, “Dizi sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sansasyon yarattı. Hande Erçel ve Burak Deniz'in dünya çapında geniş hayran kitleleri var ve ünlü oyunculara ilgi oldukça yüksek," dedi.

Deadline'ın haberinde İstanbul Ticaret Odası'nın geçtiğimiz yılki açıklamaya dayandırılarak Türk TV ihracatının sadece ABD'nin gerisinde olduğuna ve ihracatın 600 milyon $'ı aştığına, 152 ülkeye 100'den fazla yapımın girdiğine ve bölümlük satış bedelinin 650,000 $'ı geçtiğine de yer verildi. 

Pinto, Türkiye'nin başarısı konusunda şunları ekledi: "Dizilerimizdeki hikayeler orijinal ve inandırıcı, bu da senaryonun gücünden geliyor. Etik sorunların üstesinden geliş biçimi bir diğer önemli faktör. Tarih ve doğanın iç içe olduğu veya şehrin güzelliklerini ortaya çıkaran mekanların ve etkileyici kostümlerin kullanımını da sayabiliriz."

Haberin kapanışında ise "Türkiye yakın zaman önce cumhuriyetin 100. yılını kutladı. Acımasız ve verimli TV endüstrisi Bambaşka Biri'nin başarısına da yansıyan, gün geçtikçe gelişen bir ulus," sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)