"Bamsı Beyrek olmaya gönül koydum”

DİZİ 16.12.2020, 13:32 17.12.2020, 09:58
"Bamsı Beyrek olmaya gönül koydum”

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da seyirciden büyük ilgi gören ve reytinglerin zirvesinden inmeyen Kuruluş Osman’da Bamsı Bey karakterine hayat veren Nurettin Sönmez, dizi ve karakteriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadronun en deneyimli isimlerinden biri olan Nurettin Sönmez, Kuruluş Osman setini ve çalışma ortamını “Bozdağ Fi̇lm, dolayısıyla Mehmet Bozdağ; Meti̇n Günay hocamızla birlikte tarihi dönem çekimlerine büyük ve güzel bir imza atmıştır. Bu imza tecrübeyle birleşerek kuvvetli işleyen bir sisteme dönüşmüştür. İş bu sistemleşmiş dönem dünyası oyuncuya kendi karakterini canlandırmak haricinde hiçbir şeyi düşündürtmüyor. Kendinizi güvenden hissediyorsunuz. ‘Projeye ne katabilirim’ duygusuyla motive oluyorsunuz” sözleriyle anlattı.

Karakterinin Osman Bey’le ilişkisi konusunda “Osman Bey, Ertuğrul Bey’i, onun tohumunu ve yaktığı ateşi temsil ediyor. Aynı zamanda öz evladından ayırmadığı oğludur Osman” diyen Sönmez, Bamsı Bey karakterini oluştururken nelere dikkat ettiğini “Dönemi̇n şartlarının ve atmosferi̇ni̇n insanlar üzeri̇ndeki̇ enerji̇ ve etki̇leri̇ne de odaklandım. Bamsı Beyrek karakteri̇ni̇ oynamaya çalışmak yerine Bamsı Beyrek olmaya gönül koydum” dedi.

Sönmez, karakteri ile paylaştıkları özellikleri ise “İki̇mi̇zi̇n de sevgi̇si̇ cennet, öfkesi̇ cehennemdi̇r… İki̇mi̇z de içi̇mi̇zde olan bi̇r duyguyu asla tutamaz ve bekletemeyi̇z… İki̇mi̇z de söz verdi̇k mi̇ tutarız” şeklinde sıraladı.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, 38’inci bölümü ile 16 Aralık Çarşamba akşamı atv ekranında olacak.

Yorumlar (0)