Berk Atan, Gönül Dağı’nın iyi kalpli mucidini anlattı

DİZİ 23.12.2022, 08:54 24.12.2022, 10:18
Berk Atan, Gönül Dağı’nın iyi kalpli mucidini anlattı

İki sezon boyunca her hafta Cumartesi akşamları TRT 1 ekranlarına gelen ve zirvedeki yerini koruyan, tüm diziler içerisinde de “bir numara!” olan Gönül Dağı’nın sevilen kahramanı Berk Atan, izleyicilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

“Bozkırda Bir Anadolu Masalı”nın kahramanı olan, hayallerini gerçekleştirmek için engellerle amansız bir şekilde mücadele eden,  amcaoğullarıyla birlikte birçok icada imza atan Taner Kaya, başından geçen üzücü olaylara rağmen her zaman dik durmayı da başarıyor. Karısı Dilek’i Gönül Dağı’nda bir kazada kaybeden Taner, bebeği Ali’ye annesinin yokluğunu hissettirmemek için var gücüyle çabalıyor. Taner ve amcaoğullarının başlarından geçen eğlenceli ve hüzünlü olaylar da izleyicilerin her hafta ilgi odağı oluyor. Taner Kaya karakterini başarıyla canlandıran Berk Atan’la Taner’i ve Gönül Dağı’nı konuştuk.

İki sezon boyunca reyting rekorları kıran, 3. Sezona da yine zirvede başlayan bir TRT dizisinde Gönül Dağı’nda izliyoruz sizi… Sizce dizinin bu başarının sırları nelerdir?

Hala zirvede olmamız seyircimizle kurduğumuz ilişkinin gerçekliğini ve samimiyetini gösteriyor bize…  Ne mutlu ki samimi duygularımızın hepsi seyircimize işliyor.

Gönül Dağı’nın kahramanları amcaoğulları… Taner de kuzenleriyle birlikte tüm engellere rağmen küçük bir kasabada büyük başarılara imza atıyor. İcatlarıyla mucizeler yaratıyor. Siz üç sezondur canlandırdığınız Taner’i nasıl anlatırsınız?

Taner asla ve asla pes etmeyen, pes etmeyi bilmeyen bir karakter. Hayatın her saniyesinde zorlu mücadelesini sonuna kadar sürdüren biri. Bu azim ve hırs onları başarıya götürüyor. Sonunda her düştüğünde en iyi şekilde kalkmasını bilen biri için zaten başarı kaçınılmazdır.

Taner, 2. Sezonda tam hayallerine kavuşup, çocukluk aşkı Dilek’le evlenmişken ve bir bebek heyecanı yaşarlarken eşini kaybediyor. Çocuğuyla tek başına kalıyor. Ailesinin desteğiyle ve bebeğinin sevgisiyle yeniden ayağa kalkmaya ve hayata tutunmaya çalışıyor. Peki Taner’i önümüzdeki bölümlerde yeni sürprizler bekliyor mu?

Yaşadığı kayıp gerçekten çok üzücü ve sarsıcı ama çocuğu için, ailesi için, hatta kaybettiği eşiyle kurduğu hayalleri için devam etmek zorunda. Daha güçlü bir şekilde mücadelesini sürdürmek zorunda. Seyirciler de Taner’in bu mücadelesini izliyor olacaklar.

Taner, Ramazan ve Veysel’le kuzen ancak onlar kardeş gibiler. İyi günde, kötü günde birbirlerine kenetlenen ve birbirlerini çok seven amcaoğulları yurtdışına da ihracat yapıyor. Ayrıca Gedelli kasabasının sorunlarını çözmede de Belediye Başkanının en büyük destekçisi oluyorlar. Tam para kazanma noktasına geldiklerinde hep bir aksilik çıkıyor ve borçlar birikmeye devam ediyor. Peki amcaoğulları önümüzdeki günlerde maddi sorunları aşabilecek mi?

Amcaoğulları bir arada olduktan sonra aşamayacakları hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum. Onların birlikte mücadelesinde karşılarında hiçbir engel duramaz.

Sizin de Gönül Dağı’ndaki gibi birbirinize sıkı sıkıya bağlı olduğunuz amcaoğullarınız var mı?

Biz bütün kuzenlerimizle çok bağlı ve yakınızdır. Kalabalık bir aileyiz. Ailemin hepsiyle çok şükür kopmayan bağımız devam ediyor. Hayattaki en kıymetli şeylere sahibim sağlık ve huzurlu bir aile.

Babanız eski bir futbolcu. Ailenizde de sporcular olduğunu biliyoruz. Sizin sporla aranız nasıl? Dizi çekimleri sırasında Sivrihisar’da oluyorsunuz. Orada spor yapma imkanı oluyor mu?

Spor şu an çalışma temposundan kaynaklı maalesef hayatımın biraz uzağında kaldı. Tatil zamanlarında sezon finallerinde biraz spora adapte olmaya çalışıyorum. Yenilenmek için ama yoğun çalışma günleri olunca ve şehir dışı olunca maalesef şu an için yapma fırsatı bulamıyorum.

Şehir dışında dizi çekmek, uzun saatler çalışmak, özellikle soğuk kış günlerinde gece gündüz mesai yapmak çok zor. Siz ve oyuncu arkadaşlarınız bu konuda büyük başarılara imza atıyorsunuz. Dizinin yapım ve yönetim ekibi de öyle. Sivrihisar kışın çok soğuk olan bir bölge. Siz iki kış geçirdiniz. Alıştınız mı?

Ben sıcak iklim insanıydım fakat insan cidden her şeye hemen alışıyor. Ben soğuk havaya da alıştım Sivrihisar’da. Burada da ikinci bir hayatımız oldu. Burada gerçekten kışları geceleri özellikle çok keskin soğuklar oluyor.

Hayallerinin peşinden koşan ve onlara bir bir kavuşan Taner’i canlandıran Berk Atan’ın hayalleri nelerdir? Sanat kariyeri için, hedeflerini gerçekleştirmek için bir yol haritası var mıdır?

Şu an hayallerinin peşinden koşan, hayalindeki mesleği yapan Berk Atan görüyorsunuz. Benim hayallerim, hayatımı dolu dolu yaşayarak, öğrenerek, gelişerek ve hayata da bir şeyler katarak yaşamımda başarılar sağlamak…

Gönül Dağı, Anadolu bozkırında kurulu bir kasabada geçen, samimi, içten yurdum insanının ilişkilerini yansıtan, geleneklerimizi, göreneklerimizi hatırlatan tam bir aile dizisi. Bazen hüzün rüzgarları estiriyor ancak her zaman her olayda sevgi başrolde oluyor. Siz kendi özel yaşamınızda geleneklerimize, göreneklerimizi uygular mısınız? Sizce bu dizi özellikle gençlere bu konuda rehberlik ediyor diyebilir miyiz?

Ben kendim aile binasında da büyüdüğüm için bu geleneklerin, örf-adetlerin tam ortasında yetiştim. Bundan da çok mutluyum. Saygı nedir, sevgi nedir, tam yerinde öğrendik. Saygı olmadan hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Gönül Dağı da tam olarak bu değerleri ön plana çıkartıyor.

Gönül Dağı, Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan, zeki, çalışkan, yaratıcı gençlerin de umudu, hocası rehberi oldu. Size ve yapıma bu konuda çok talep geliyor mu? Dizide, gerçekte yaşanan bu tür başarılı gençlerin hikayelerine de yer veriliyor mu ya da esin kaynağı oluyor mu?

Evet dediğiniz gibi biz işimizde umut veriyoruz insanlara. Başarabilecekleri fikrini aşılıyoruz. Her ne şartta olursa olsun yapabileceklerini düşünmelerini sağlıyoruz. Bu nedenle bir kişinin hayatına dokunup değiştirebildiysek ne mutlu bize…

Berk Atan, ne tür müzikten hoşlanır? Sağlıklı beslenme konusunda özel yaptığı diyetler, uyguladığı kürler var mı? Formunu korumak için neler yapar? Mutfağa girmeyi, yemek yapmayı sever mi? Oyunculuk dışında diğer sanat dallarını ilgisi var mıdır? Yazı, şiir yazmayı, resim yapmayı sever mi? Biraz kendinizden bahsederseniz seviniriz.

Benim müzik zevkim kesinlikle o anki ruh halime psikolojime bağlı. Her türlü müzik dinliyorum.  Mutfakla alakalı yapıcı değil de yiyici taraftayım. Yemek yemeyi çok seviyorum. Çalışırken dikkat etmemiz biraz zor oluyor ama tabii ipin ucunu kaçırmamaya çalışıyorum. İyi bir Galatasaray taraftarıyımdır. Haftasonları  maç izlemeyi özellikle GS maçlarını iple çekiyorum diyebilirim.

Yorumlar (0)