Bir iyilik yarışının sıra dışı hikayesini anlatan "Kapı" TRT 1'de!

DİZİ 09.09.2023, 15:47 11.09.2023, 13:23
Bir iyilik yarışının sıra dışı hikayesini anlatan "Kapı" TRT 1'de!

Hayatın zorluklarına karşı bir arada durmaya çalışan insanların ve kötülüklere karşı kültürleri aşan bir iyilik yarışının sıra dışı hikayesini anlatan Kapı dizisinin her bölümünde öfkeyle aşk, sırlarla sarsıcı gerçekler iç içe geçiyor. On bölüm olarak kurgulanan dizi, ilk bölümüyle TRT uluslararası dijital platformu tabii’de olacak.

tabii’de izleyicisiyle buluşacak olan Kapı dizisinin her bölümünde öfkeyle aşk, sırlarla sarsıcı gerçekler iç içe geçiyor. Hayatın zorluklarına karşı bir arada durmaya çalışan insanların ve kötülüklere karşı kültürleri aşan bir iyilik yarışının sıra dışı hikayesini anlatan Kapı dizisi, kâr amacını geri planda tutan ve insanlara yardım etmeye odaklı Kapı adlı bir oteli merkezine alıyor. 

Küçük kızıyla birlikte İstanbul’dan Paris’e göçen ve yıllar sonra orada hayata gözlerini yuman Eleni’nin Türkiye’ye bir gün dönebilme umuduyla Davut’a emanet ederek açık bıraktığı Kapı’nın, kâh hüzünlü kâh heyecanlı ama hep umutlu hikayesi başlıyor. Doğduğu ama aslında hiç tanımadığı topraklara annesi Eleni’nin tabutuyla birlikte yolculuk eden Alesia ile izleyiciyi geçmişin sararmış fotoğraflarında saklı olan sırlara ve İstanbul doğumlu bu genç kızın içindeki öfkenin köklerine, Davut ile bilgeliğe ve Yusuf ile aşka sürükleyecek olan Kapı’nın ilk sezonu izleyiciyle buluşuyor.

Eleni’nin emaneti olan Kapı’yı bekleyen Davut için bu kapının ardında yıllardır içinde taşıdığı anılar var. Puslu geçmişinin ateş ve suyla şekillendirip güçlendirdiği, ruhundan taşan bilgelikle dokunup yeniden yeşerttiği hayatlar var. Kapı’nın diğer sakinleri Yusuf, Zübeyde, Belkıs ve Hayati için ise geçmişlerinin üzerini kapatıp huzur buldukları bir Kapı burası. 

Ardında kültürleri aşan bir iyilik yarışının sıra dışı hikâyesini saklayan Kapı, pek yakında açılıyor. On bölüm olarak kurgulanan dizide Davut’u Müfit Kayacan, Alesia-Genç Eleni’yi Jessica May, Yusuf’u Hasan Denizyaran canlandırıyor. İlk bölümü 10 Eylül Pazar günü yayınlanacak olan Kapı, her hafta yeni bölümleriyle tabii’de izleyiciyle buluşmaya devam edecek. 

Yorumlar (0)