"Bir Zamanlar Kıbrıs" izleyici ile buluştu

DİZİ 02.04.2021, 09:16 03.04.2021, 09:05
"Bir Zamanlar Kıbrıs" izleyici ile buluştu

Bir süredir çekimleri Gazimağusa'da devam eden ve Kıbrıs'a dair gerçek bir vatan mücadelesinin anlatıldığı, TRT'nin yeni dizisi "Bir Zamanlar Kıbrıs" izleyici ile buluştu.

TRT kameraları, Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesini anlatan 26 bölümlük yapımın galasında da kayıttaydı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren de galaya katıldı.

Eren: Kıbrıs'ta çektiğimiz Türk tarihindeki ilk dizi

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, dizinin hazırlıklarının bir yıla yakın sürdüğünü aktardı. "Bizim Kıbrıs'ta çektiğimiz Türk tarihindeki ilk dizi. Tüm ekip uzun bir süredir Kıbrıs'ta bu diziyi çekmeye çalışıyorlar. O yüzden bizler de çok heyecanlıyız. Tarihi yapımlar stratejimizde TRT olarak Kıbrıs bizim için önemli bir yer tutuyordu ve bir süredir hazırlanıyorduk." dedi. 

Eren ayrıca, dizide çok üzücü olayların işlendiğini, montaj aşamasında bile ekibin zorlandığını anlattı ve "Üç kere montaja girdik, üçünde de ağladık diyorlardı. Seyretmesi kolay değil zor bir iş. Tamamen duygu yüklü bir iş." ifadelerini kullandı. 

Oyuncular görüşlerini paylaştı

Dizinin ilk bölümünü birlikte izleyen oyuncular, bölüm sonunda TRT Haber'e konuk oldu. Ahmet Kural, diziyle ilgili, "Bana göre manevi görev olarak görüyorum ben bunu. Gerçek olaylardan yansıtıldığı için biz de bunu elimizden geldiğince gerçeğine uygun bir şekilde yansıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Başrol oyuncularından Pelin Karahan, sarsıcı olmasına rağmen dizinin izlenmesi gerektiğini belirterek, "Geçmişte yaşanılanları unutmamak, unutturmamak lazım. Ben çok dram işi çektim ama en ağır oynadığım rollerden biri bu galiba" dedi.

Senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Hakan İnan oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu gibi isimler yer alıyor.

Yorumlar (0)