Burak Haktanır yeniden Gönül Dağı’nda

DİZİ 13.10.2023, 10:31 13.10.2023, 10:40
Burak Haktanır yeniden Gönül Dağı’nda

Daha önceki sezonlarda Mezarcı İlyas’ın oğlu “Kılkuyruk Hamdi” rolünde izlediğimiz ve Gedelli halkının tepkisini toplayan Hamdi (Burak Haktanır) hapishaneden çıktıktan sonra kasabalıların kahramanı oldu…

Her hafta Cumartesi akşamları TRT 1 ekranlarında reyting rekorları kıran, izleyicilerin ilgi odağı olan Gönül Dağı, hem genç yetenekleri hem de usta oyuncuları biraraya getiriyor. Daha önceki sezonlarda Mezarcı İlyas’ın pek de sevilmeyen oğlu “Kılkuyruk Hamdi” rolünde izlediğimiz Burak Haktanır, dördüncü sezonda iyiliksever “Kahraman Hamdi” olarak karşımıza çıkıyor. Hapishanede yaşadıkları ve daha önce yaptıklarından çıkardıkları dersler sonucu pişman olan Hamdi’yi, Gönül Dağı’nın iyi kalpli dolmuş şoförü Sefer’le (Ferdi Sancar) birlikte yeni serüvenlerinde izleyeceğiz.

Burak Haktanır’la Gönül Dağı’nı,  canlandırdığı karakteri ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Sizi önceki sezonda Mezarcı İlyas'ın oğlu minibüsçü Hamdi rolünde izlemiştik. Sonra Hamdi hapse girmişti. Hamdi dördüncü sezonda yeniden Gönül Dağı ailesine katıldı. Hamdi, Gedelli'de çok sevilmediği için tepki gördü. O kasabalılara kendini kabul ettirebilecek mi?

Evet, Hamdi başta kardeşi Asya’ya ve Gedellililere geçmişte kötülük yaptığı için kendisine ciddi bir tepki var ama uzun süre cezaevinde kaldı. Islah olup değiştiği için zamanla Gedellililer de değiştiğinden emin olduğunda sevip aralarına alacaklardır.

Gönül Dağı'na yeniden dönmeniz istendiğinde neler hissettiniz?

Reytingi bu kadar iyi olan ve toplumun her kesiminden takipçisi olan başarılı bir işe geri dönmem istenilmesi şahsım adına hem mutluluk  hem de gurur verici.

Sizi daha önce birçok dizide izledik bunların arasında en başarılısı ise Gönül Dağı. Dizinin bu kadar büyük başarılara imza atmasının nedenleri nelerdir?

Gönül Dağı bilinen klişeleri yıkmış bir dizi. Özellikle aile, paylaşmak, tevazu, iş birliği, büyüklere saygı, unutulmuş adetler gibi toplumun kıymetli değerlerini hatırlatan bir dizi. Özverili ciddi bir emek var, başarıyı bunlara bağlıyorum.

Dizinin ileriki bölümlerinde Hamdi’nin diğer kardeşleri de kasabaya dönecek mi?

Hamdi’nin üç kardeşi daha vardı. Behçet, Şefik ve Asya. Bu karakterler de seyirci tarafından çok sevilmişti. Hikaye gereği şu an Gedelli dışındalar ama ailenin bir araya gelmesi tabii ki çok güzel olur.

Burak Haktanır'ı biraz tanıyabilir miyiz? Oyunculuk dışında başka sanat dallarıyla uğraşır mı? Boş zamanlarını nasıl değerlendirir? Sosyal medya ile arası nasıl? Evli mi, çocuğu var mı? Hiçbir şekilde tahammül edemeyeceği şeyler nelerdir? Mutfakla arası nasıl yemek yapmayı sever mi? Hangi tür müzikleri hangi tür filmleri izler?

Evliyim. Mehmet Akif ve Ayşe Nazenin isminde iki evladım var.

Şiir ve seslendirme yakından ilgilendiğim diğer alanlar. İşimiz gereği sosyal medya ile içli dışlıyız, çok profesyonel olduğumu söyleyemem ama kullanıyorum özellikle Twitter’de paylaşımlarımın etkileşim gücü oldukça yüksek.

Din, devlet, bayrak, vatan, aile gibi kutsal değerlerimize yapılan saygısızlıklar ve hakaretler tahammül edemediğim konuların başında geliyor.

Mutfakla aram pekiyi sayılmaz yemek yapmayı hiç beceremem daha doğrusu hiç denemedim. Sanırım bunda eşimin güzel yemek yapmasının payı büyük yani bana pek ihtiyaç olmuyor bu konuda.

Aksiyon ve dram türü filmleri severim. Protest müzikleri ve türküleri çok severim. Gönül Dağı dizimizle Gönül Bağı kurmuş olan bütün seyircilerimize selamlarımı, saygılarımı iletiyorum. Bizi izlemeye devam etsinler.

Yorumlar (0)