Cesur Anadolu kadınının Gönül Dağı’ndaki sözcüsü

DİZİ 12.11.2020, 10:17
Cesur Anadolu kadınının Gönül Dağı’ndaki sözcüsü

TRT1 izleyicilerinin gözbebeği Gönül Dağı, samimi, saf, cesur ve çalışkan Anadolu kadınlarını da ekranlara yansıtıyor.

Dizinin en sevilen karakterlerinden Cemile’yi canlandıran Nazlı Pınar Kaya, “Gönül Dağı, Anadolu insanının samimiyetini, sıcaklığını yansıttığı için çok sevildi. Aile arasındaki güçlü bağ, o özlediğimiz geleneklerin yaşandığı saf ve temiz bir atmosfer... Gönül Dağı işte o yüzden masalsı ve gönüllerde yer etti” dedi.

Uçak hayalinin en büyük destekçisi Cemile

“Bozkırın Kalemi” Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış hikayelerinden yazılan senaryosu ve usta oyuncu kadrosuyla büyük ilgi gören Gönül Dağı’nda, Anadolu’nun henüz keşfedilmemiş yaratıcı gençlerinin yaşamlarından kesitler ekrana geliyor.

Engellerle savaşarak, arı teknolojisiyle ürettikleri uçağı havalandırmaya çalışan Taner, Ramazan ve Veysel üçlüsünün en büyük destekçisi ise Cemile’dir... Eşi Veysel’in (Semih Ertürk) her zaman yanında olan fedakar, cefakar ve altın kalpli Cemile, hayallerinin peşindeki kuzenleri bu mücadelede hiç yalnız bırakmaz. Yeri gelir tamir yapar, yeri gelir yangın söndürür, motosikletiyle malzeme taşır, aile sorunlarını çözmek için mihenk taşı olur...

“Sevdikleri için yapamayacağı şey yok”

Cemile’nin sevdikleri için yapamayacağı şey olmadığını belirten Nazlı Pınar Kaya, canlandırdığı karakteri şöyle anlattı: “Onun için tam bir Anadolu kadını diyorum. Sevdiklerine cesaret, destek veren, sevgisini de öfkesini de belli etmekten kaçınmayan dobra bir kadın... Cevval ve çok güçlü bir karakter... Halledemeyeceği mesele yok onun… Ne yapar eder bir çözümünü bulur. Aslında bu yüzden o üçlünün içinde yeri geldiğinde çözüm odaklı, yeri geldiğinde müdahale eden, mantığının sesini dinleyen ama maneviyatı çok yüksek, duygu yüklü bir kadın…”

“Ağıtçılarla çekilen sahnede kendimi farklı bir dünyanın içinde hissettim”

Gönül Dağı’nın artık büyük şehirlerde unutulmaya yüz tutan gelenek ve görenekleri de hatırlattığını bunun özellikle gelecek nesiller için çok önemli olduğunu vurgulayan Nazlı Pınar Kaya şunları söyledi: “Açıkçası özellikle İstanbul’da büyümüş biri olarak bu kültürün içinde yetişmediğim için bana çok ilginç geliyor. Farklı bir deneyim, bu toprakları anlamaya çalışmak, benim için çok keyifli… Özellikle ağıtçılarla çektiğimiz sahnede kendimi farklı bir dünyanın içinde hissettim…”

“Eskişehir’de at ve okçuluk eğitimi alacağım”

Eskişehir Sivrihisar’daki çekimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini, fırsat buldukça bölgenin doğal güzelliklerini, şehrin tarihi kültürel mekanlarını gezdiğini kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çekim mekanlarımızda yılki atlarını izleme şansımız oluyor. Müthiş bir manzara… Doğanın kucağında, özgürlük timsali can dostlar onlar… Ben de kısmet olursa burada at ve okçuluk dersleri alacağım...” dedi.

‘Bozkırda Bir Anadolu Masalı’nı anlatan Gönül Dağı’nın 4. Bölümü 14 Kasım Cumartesi 20:00’de TRT1 ekranlarında.

Yorumlar (0)