Charlotte Wells imzalı Güneş Sonrası 6 Ocak’ta MUBI’de!

DİZİ 07.12.2022, 16:16 07.12.2022, 16:40
Charlotte Wells imzalı Güneş Sonrası 6 Ocak’ta MUBI’de!

Dünya prömiyerini 2022 Cannes Film Festivali'nde French Touch Jüri Ödülü'nü kazanarak yapan filmin başrollerinde BAFTA ödüllü oyuncu Paul Mescal (Normal People) ile ilk oyunculuk performansını izleyeceğimiz 12 yaşındaki Frankie Corio yer alıyor.

Charlotte Wells’in ilk uzun metraj filmi GÜNEŞ SONRASI, umut dolu bir büyüme hikayesi ile silinmez bir iz bırakan dokunaklı ve samimi bir aile portresini yan yana getiriyor. 11 yaşındaki Sophie (Frankie Corio), 90’lı yılların sonunda Türkiye’de bir tatil köyünde sevgi dolu ve idealist babası Calum ile (Paul Mescal) geçirdiği günlerin keyfini çıkarır. Sophie ergenliğe adım atmaya hazırlanırken, Calum da hayatının babalık dışındaki kısımlarında zorluklarla mücadele eder.

2022 İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’nde 16 kategoride aday gösterilen GÜNEŞ SONRASI, tek seferde en çok ödüle aday gösterilen ikinci film oldu ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Kurgu dahil olmak üzere 7 ödül kazandı.

Filmmaker Magazine'in “Bağımsız Sinemanın 25 Yüzü” seçkisinde yer alan ve 2020 Sundance Institute Senaristler ve Yönetmenler Laboratuvarı üyesi olan sinemacı Charlotte Wells tarafından yazılan ve yönetilen GÜNEŞ SONRASI, Wells’e aynı zamanda 2022 Gotham Ödülleri'nde Çığır Açan Yönetmen ödülünü getirdi.

Yorumlar (0)