“Çok Güzel Hareketler’den esinlenerek oyuncu oldum”

DİZİ 25.10.2022, 12:08 25.10.2022, 16:59
“Çok Güzel Hareketler’den esinlenerek oyuncu oldum”

Balkanlar’da çekilen ve Vardar Nehri’nin iki yakasındaki farklı kültürlerin insanları nasıl yönlendirdiğini ekranlara yansıtan Balkan Ninnisi, Üsküplü genç ve yetenekli sanatçıları da izleyicilerle buluşturuyor. Luran karakterini başarıyla canlandıran Burak Rahman da Üsküp Türk Tiyatrosu’nun yetenekli oyuncularından biri… Ertan’ın (Kerem Bey) en yakın dostu olan, Mustafa’yla (Süleyman Kara) birlikte onun büyük aşkı Jovanka’ya kavuşması için amansızca mücadele eden Luran’ı ve Balkan Ninnisi’ni Burak Rahman’la konuştuk.

Balkan Ninnisi, sadece Türkiye’de değil, Balkanlar’da ve TRT yayını olan tüm ülkelerde beğeniyle izleniyor. Size teklif geldiğinde neler hissettiniz?

Tabii ki çok heyecanlandım, ilk çekim gününe kadar inanmıyordum. Hatta kendi kendime cidden böyle birşey oldu mu, bu gerçek mi diyordum. Daha dizinin çekileceği belli değilken arkadaşlarıma hep “Bir gün burada bir Türk dizisi çekilecek ve ben o dizide rol alacağım diyordum. Hayallerim gerçek oldu. İnşallah burada sinema okumuş diğer arkadaşlarım ve meslektaşlarımın da hayalleri gerçekleşir, bunun için çabalıyoruz…

Siz Üsküp Türk Tiyatrosu’nda oyunculuk yapıyorsunuz. Birçok tiyatro oyununda rol aldınız. Sanat hayatına nasıl merhaba dediniz? Kendinizi kısaca anlatabilir misiniz?

Daha küçük yaşlarda tiyatroda çocuk oyunları izleyerek başladı sanat aşkım… Başta heves olarak düşünmüştüm, sonra arkadaşlarla kendi aramızda skeçler düzenlemeye başladık. Lisenin ilk yıllarında artık kararımı vermiş ve yol haritamı çizmiştim. Sanatçı olacaktım. O sıralar “Çok Güzel Hareketler” yayınlanmaya başlamıştı ve müthiş ilgimi çekti. Onlardan esinlenerek ‘Ben de tiyatro oyuncusu olacağım’ dedim. Ağaçtaki meyveyi görmüştüm. Sinema-Tiyatro okudum, mezun oldum ve şu anda o meyvenin tadını çıkarıyorum.

Luran, Ertan ve Mustafa’yla çok yakın dost. Onlar kardeş gibiler. Günümüzde özlediğimiz dostluklar bunlar… Sizin gerçek yaşamınızda da bu tür sağlam dostlarınız var mı?

Elbette hatta bana audition geldiğinde dedim ki “Bu rol ben ve arkadaşlarım…Tam bana göre…” Rol bana hiç yabancı gelmedi. Rahatlıkla hiç zorluk çekmeden iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Çevremden de güzel tepkiler alıyor ve mutlu oluyorum.

Luran’ın biraz sert bir mizacı var. Evliliğe karşı olduğundan aşk ve evlilik konularında Ertan’la sürekli çatışma yaşıyorlar. Ancak Ertan’ın Jovanka’yla kavuşması için de yakın dostu Mustafa’yla elinden geleni yapıyor. Peki Luran ve Mustafa, iki aşığın biraraya gelmesi konusunda başarılı olabilecek mi?

Zaten 1. bölümden itibaren bakarsak Luran, her ne kadar aşka karşı olsa da arkadaşları için her türlü desteği veriyor. Her sıkıntı veya macerada Ertan’ın ilk yanında yer alanlar Luran ve Mustafa oldu.  Bence iki aşığın bir araya gelmesi için ellerinden geleni yapacaklar ve başaracaklar da. Bu arada bu olaylar olurken, aşka karşı olan Luran da sırılsıklam aşık olacak, komik ve eğlenceli olaylar peş peşe yaşanacak.

Anavatanda akrabalarınız, arkadaşlarınız var mı? Türkiye’ye sık gidip gelir misiniz? En çok neleri özlüyorsunuz?

Elbette bir sürü arkadaşım ve akrabalarım var anavatanda, sık sık gidip geliyorum Büyükada’ya özel bir ilgim var.  Her gittiğimde ilk durak orasıdır benim için.

Balkan Ninnisi’nde Türk sanat dünyasının usta sanatçılarıyla oynuyorsunuz. Ayrıca Emre Bey, Merih Öztürk gibi genç yetenekler de yer alıyor. Set ortamı nasıl? Güzel anılara imza atılıyor mu?

Tabii ki usta sanatçılarla çalışmak ayrı bir avantaj… Özellikle Özlem Türkad gibi özel biri ile tanıştığım için çok mutluyum. Sanat ve oyunculuk konusunda bize çok iyi rehberlik yapıyor, artı olarak bir arkadaş, bir anne gibi sıcak birisi…  Ekibimizdeki herkes çok iyi. Usta sanatçılar bizlere çok destek oluyor.  Emre ve Merih de dünya tatlısı insanlar,  iyi ki hayatıma girdiler iyi ki onları da tanıdım.

Sosyal medyayla aranız nasıl? Sık paylaşım yapar mısınız yoksa olan biteni takip etmeyi mi tercih edersiniz?

Elimden geldiği kadar kullanıyorum, bağımlısı değilim ama sanat dünyasında son dönemlerde önemi büyük olduğu için daha fazla ilgi göstermeye başladım.

Çekimler dışındaki zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sporla aranız nasıl?

Futbol oynamayı çok severim. Elimden geldiği kadar boş zamanlarımda halı sahalarda top koştururum. Onun dışında genel olarak spor yapmayı severim...

Burak Rahman’ın sanat hayatındaki en büyük hayali, hedefi nedir?

Yaptığım işlerle gündeme gelmeyi istiyorum. Adımı bir yerlere yazdıracaksam bunu iyi işlere imza atarak yapmak istiyorum.  İleriki yıllarda dönem dizisi veya filminde yer almayı çok isterim.

Tiyatro mu, sinema mı, diziler mi? Size en çok hangisi keyif veriyor?

Bunu ayırmak zor değil hepsinin keyfi ve zevki ayrı ama ilk adımlarımı tiyatroda attığım için tiyatro daha çok keyif veriyor.

Oyunculuk dışında, yazarlık, yönetmenlik ilginizi çekiyor mu? Diğer sanat dallarına ilginiz var mı?

Elbette, oyunculuğa başlamadan önce birçok şey yazdım. Yazar ve senarist olmayı çok istedim ancak sonra oyunculuğa yöneldim. İyi ki de böyle bir karar vermişim zira bir oyuncu aynı zamanda hem oyuncu hem de senarist ve yönetmen olabilir. 

Yorumlar (0)