Colin Kaepernick'in hayatı dizi oluyor

DİZİ 01.07.2020, 17:14 01.07.2020, 17:20
Colin Kaepernick'in hayatı dizi oluyor

ABD'de ırksal adaletsizliği protesto etmek için ulusal marş çalınırken diz çökme eylemini başlatarak yeni bir akımın doğmasına yol açan eski Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick'in hayatı dizi oluyor. Netflix, Kaepernick'in gençlik yıllarını anlatan dizinin yönetmenliğini Emmy ödüllü Ava DuVernay'in yapacağını duyurdu.

"Colin in Black & White" adlı 6 bölümlük dizi, Kaepernick'in beyaz bir ailenin siyahi evlatlık çocuğu olarak büyümesine ve lise yıllarına odaklanacak. Kaepernick de dizide anlatıcı olarak yer alacak. Eski NFL (Amerikan futbolu ligi) oyuncusu Kaepernick yaptığı açıklamada, "Siyahilerin karşılaştığı farklılaşan gerçekliklere yeni bir bakış sağlamayı amaçlıyoruz. Beyaz bir toplulukta evlat edinilmiş bir siyahi erkek olarak lise yıllarımda karşılaştığım ırksal sorunları keşfediyoruz" dedi.

DuVernay de yaptığı açıklamada, "Colin Kaepernick yaptığı eylemle, futbol, kültür ve kendisi için geniş kapsamlı sonuçları olan ırk ve adalet konularında bir ulusal tartışmayı ateşledi. Onun hikayesi kimlik, spor, eylem ve dirençliliğin uzun süren niteliği hakkında çok şey söylüyor" dedi.

San Francisco 49ers takımının eski yıldız futbolcusu Colin Kaepernick, 2016 yılında San Diego Chargers'a karşı oynanacak maç öncesi Amerikan ulusal marşı çaldığı sırada diğer takım arkadaşlarının yaptığı gibi saygı duruşunda ABD bayrağına bakmamış ve takım arkadaşı Eric Reid ile birlikte herkes saygı duruşundayken tek dizi üzerine çökerek ABD'li siyahilere yönelik polis şiddetini protesto etmişti.

Yorumlar (0)