"Doktor olsaydım üzüntüden hasta olurdum"

DİZİ 06.10.2020, 14:23 07.10.2020, 11:16
"Doktor olsaydım üzüntüden hasta olurdum"

Kanal D’nin sevilen dizisi “Hekimoğlu”nda Doktor Zeynep karakterini canlandıran Damla Colbay, Formsante dergisi için objektif karşısına geçti. Derginin sorularını da yanıtlayan oyuncu, hakkında merak edilenleri anlattı.

Colbay "Doktoru oynamak zor mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Bu soruya dizinin ilk bölümlerinde cevap veriyor olsam “Evet, çok zor” derdim. Ama zamanla tüm o terimler, sahne içindeki aksiyonlar bir ritim kazandı. Bazen öyle bir terimle karşılaşıyorum ki ilk bakışta bırak ezberlemeyi, okumak bile mümkün değilmiş gibi gelirken, bir de bakmışım aklımda kalmış."

Ünlü oyunucu dizide Hekimoğlu’na kanserden ölen eşimi anlattığı kütüphane sahnesinin duygusal olarak kendisini çok etkilediğini anlattı. "Oyuncu olmasaydınız doktor olmak ister miydiniz?" sorusuna "Ben yapay kana bile zar zor bakan biri olarak, hiç istemezdim. Aynı zamanda çok güçlü bir duygusal kontrol gerektirdiğini de düşünüyorum. Ben hastalarla ve yakınlarıyla empati yapmadan edemezdim. En sonunda üzüntüden kendim hasta olurdum herhalde." dedi.

Yorumlar (0)