"Dokuz Oğuz"da kim, kimdir?

DİZİ 28.01.2023, 11:54 30.01.2023, 10:01
"Dokuz Oğuz"da kim, kimdir?

Yapımcılığını Gold Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Cem Akyoldaş’ın oturduğu ve Süleyman Çobanoğlu’nun kaleme aldığı “Dokuz Oğuz” dizisi, yarın akşam saat 20.00’de FOX izleyicisiyle buluşacak. Aksiyonun hiç azalmayacağı dizinin oyuncu kadrosunda Kubilay Aka, Deniz Işın, Yasemin Kay Allen, Hakan Boyav, Tuncer Salman, Dağhan Külegeç,  Kayhan Açıkgöz, Serhan Onat, Rami Narin, Volkan Keskin, Taylan Meydan, Sahra Şaş ve Mehmet Çevik yer alıyor.

Mehmetçik’in iki bin yılı aşan efsanesinde, ulaşılan yeni bir zirvenin destansı öyküsünü anlatacak “Dokuz Oğuz”, 28 Ocak Cumartesi itibarıyla her cumartesi saat 20.00’de FOX’ta.

Karakterleri yakından tanıyalım

YÜZBAŞI BATUR KARANLIK – Kubilay Aka

Yeni kurulacak olan “Türk Dünyası Acil Müdahale Timi”nin komutanı.

Antalya, Manavgatlı Yörük. Babası 3-4 yıl kadar önce ölmüş. Annesi ve dedesi Ankara’da  yaşıyorlar.

Çocukluğunda da zekasıyla dikkat çeken Batur, okulda derslerinde çok başarılı olsa da yaramazlıklarıyla öğretmenlerinin ve yöneticilerin epey başını ağrıtmıştır. Atatürk’le birlikte, okuduğu Ömer Seyfettin ve Namık Kemal’in kitapları onda vatan ve millet bilincinin gelişmesine sebep olmuş, asker olmayı daha ilkokul yıllarında kafasına koymuştur.

Gözüpek, cesur, inatçı, bildiğini okuyan ve özellikle zekasıyla ünlü bir Türk subay. En olmadık zamanlarda en düşünülemez, en çılgın hamleleri yapabiliyor. Keskin nişancı, yakın dövüşte son derece iyi. Körü körüne disiplin konusunda berbat, operasyonlarda kafasına göre hareket edip, uygun bir kılıf bulmayı çok iyi beceriyor. Meydan okumayı sever. Teröristlerin korkulu rüyası: Karanlık Yüzbaşı! Onun eline düşerlerse sağ kurtulamayacaklarını bilirler.

BİLGE TÖREYEVA – Deniz Işın

Uygur kökenli. Dişli, inatçı, çok zeki, cesur, bildiğini okuyan, bir savaşçı...  Bilge’nin anne ve babası ölmüş. İki kardeşi de Çin’deki toplama kamplarından birinde tutuluyor.  Gizemli bir karakter. Uzunca bir süre, kim olduğu tartışma konusu olacak.

ALBAY TOMRİS TOPRAK – Yasemin Kay Allen

Eskişehirli…. Dört yıl kadar önce 10 yaşlarındaki oğlu ve eşiyle birlikte bir yolculuk sırasında, araçları bir grup terörist tarafından saldırıya uğrar. Tomris ve eşi saldırıyı küçük sıyrıklarla atlatırken, oğlu ağır yaralanır, günlerce yoğun bakımda kalır. Bu olay sonrasında oğulları hayata dönse de Tomris ve eşi arasında ipler kopar. 

Tomris Albay çok akıllı, zeki, dirayetli, hafızası çok kuvvetli bir asker. Kurmay aklıyla hareket eder. Olayları ve sonuçları önceden sezer, ona göre planını yapar, genelde de yanılmaz, hiçbir detayı atlamaz. Fiziksel becerileri de olağanüstü.

“Türk Dünyası Acil Müdahale Timi”ni kurması için görev verildiğinde hemen harekete geçer ve ilk olarak timin başına Yüzbaşı Batur Karanlık’ı getirir.

TEĞMEN YİĞİT TOYGAR – Rami Narin

Balıkesirli. Ailesi memlekette yaşıyor. Babası öğretmen, annesi ev hanımı, kız kardeşi lisede okuyor.

Türk Dünyası Acil Müdahale Timi’ne girecek. Yüzbaşı Batur’u tanıyor, ona hayran. Önceki yıllarda bazı operasyonlara birlikte katılmışlar. Karanlık Yüzbaşı’nın komutasında time katıldığı için çok mutlu olur. Makul, soğukkanlı, bilgili bir adam.

Yiğit’in evlenmeyi düşündüğü kız arkadaşı Başak’ın ailesi çok zengin. Yiğit aileyle tanışır, ancak Başak’ın babası, kızıyla evlenmesi için, onun askerliği bırakması ve şirketlerden birinin başına geçmesini şart koşuyor. Çünkü kızının dul kalmasını istemiyor. Fakat Yiğit kesinlikle kabul etmez. Askerlik onun için sadece bir meslek değildir.

ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ ERCAN KORKUT – Dağhan Külegeç

Timin abisi, bekar. Anadolu çocuğu, kahraman, adam gibi adam.

Sivas, Şarkışla, Sivrialan köyünden. Aşık Veysel’in köylüsü olmakla gurur duyuyor. Önemli cümleleri hep Veysel’in dizeleriyle bitiyor. Annesi 6-7 yıl önce ölmüş, babası Sivrialan’da çiftçilik yapıyor.

Ercan duygularını içinde yaşayan bir adam, gerektiğinde çelik gibi sert, gerektiğinde de sevecen ve merhametli... Askerlik onun için bir tutku. Çocukluktan beri istemiş...

ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ UMAY ÇOLPAN – Sahra Şaş

Timin keskin nişancısı, eli asla titremez, gözleri kartal gibi. Ankaralı. Bekar, yetiştirme yurdunda büyümüş. Orada “anne” dediği Fatma hanımla hâlâ görüşüyor. Fatma hanımın Umay’da emeği çok. Umay asker olmayı istediğinde onu hep yüreklendirmiş.

Umay dirayetli, sağ duyulu, çok yetenekli bir asker. Nişan aldığında öyle bir konsantre olur ki sanki zaman durur, ortamda sadece o ve hedefi kalır.

ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ TİMUR GÖKAY – Volkan Keskin

Amasyalı. Dört yıl kadar önce eşi, doğum sırasında hayatını kaybetmiş. Şimdi 3-4 yaşlarındaki kızı ve annesiyle birlikte yaşıyor. Annesi böbrek hastası, haftanın belirli günleri diyalize giriyor. Timur o günlerde çocuğa bakmak zorunda kaldığı için karargâha getirdiği de oluyor. Kızına çok düşkün.

Timur çok yetenekli, disiplinli bir asker. Daha önce Yüzbaşı Batur’la birçok operasyona katılmıştır. Yüzbaşı Karanlık’ın gözünden ne yapacağını anlar ve hemen harekete geçer.

ASTSUBAY ÇAVUŞ BORAN DELİDENİZ – Serhan Onat

Çanakkaleli... Bekar, ailesi memlekette yaşıyor. Evli bir de ablası var. Annesinin tek derdi onu evlendirmek. Onunsa şimdilik niyeti yok, biraz çapkın. Birkaç kızı aynı anda idare ediyor.

Hayatla barışık, kendinden emin, çok zeki, hiperaktif, çok hızlı hareket eden bir asker. Operasyonlarda hızı ve atikliğiyle öne çıkıyor. Tomris Albay bu özelliğiyle onu time seçer. Eğirdir Dağ Komanda Okulu’nda eğitim görmüştür.

SÖZLEŞMELİ ER OKAN DEMİRKIR – Taylan Meydan

Okan Kırklarelili... Sarışın, modern bir imajı var. İki yıllık odyoloji bölümü mezunu. Akıllı, gözü pek, cesur... Zorunlu askerliği bittikten sonra, Sözleşmeli Er olarak devam etmeye karar verir. Van’da Yüzbaşı Batur Karanlık’ın emrindeki askerlerden.

Yüzbaşı Batur Karanlık onu Ankara’da özel yetkilerle kurulacak “Oğuz Timi” ne seçer.

SÖZLEŞMELİ ER YAŞAR KAYATÜRK – Kayhan Açıkgöz

Yaşar Urfalı, Karakeçili Türkmen. Liseden sonra okumamış. Yazları çobanlık yaptığı için köpeklerle arası çok iyi. Bu durum askerlikte onun çok işine yarar. O daha bebekken üç abisi su kanalında boğularak can vermiş. Annesi o günden sonra bir daha hiç konuşmamıştır. Babası da yaklaşık on sene önce ölmüş. Annesiyle o ilgileniyor. Yaşar da Okan gibi zorunlu askerliği bittiğinde Sözleşmeli Er olarak devam etmeye karar vermiştir.

Yaşar da Okan gibi Yüzbaşı Batur Karanlık tarafından “Oğuz Timi”ne seçilir.

Okan ve Yaşar taban tabana zıt iki karakterdir. Okan ne kadar havalı, trend takılıyorsa Yaşar bir o kadar alaturka ve şehir hayatına yabancı. Okan ona genelde yol yordam öğretir. Yaşar da onun okuduğu odyoloji bölümünü ağzına dolamıştır.  Timin gülen yüzleri.


TUĞGENERAL ALİ OSMAN BOZKIR – Hakan Boyav

Manisalı, eşi öğretmen. İki oğlu var. Biri bu yıl tıp fakültesini kazanmış, aileyi çok sevindirmiştir. Küçük oğlu ise ortaokulda. Ergenlik sorunları yaşıyor.

Ali Osman dirayetli, sağ duyulu, akıllı bir general. Genelde kurallara uygun hareket eder ama yeri geldiğinde askerlerini korumak için her türlü riski alabilir. Tomris Albay’la birlikte birçok başarılı operasyona imza atmış. Onun sezgilerine çok güveniyor. Türk Dünyası Acil Müdahale Timi’ni kurması için Tomris Albay’a görevi verdiğinde, her şeyin mükemmel olacağından çok emindir.

Yorumlar (0)