Exxen'i yedim bitirdim!

DİZİ 03.01.2021, 12:27 04.01.2021, 15:27
Exxen'i yedim bitirdim!

Tarih 3 Ocak 2021. Saat 10.58.

Ve ben 1 Ocak 2021’de açılan Exxen’in tüm içeriklerini yedim bitirdim. Karnım aç mı, tok mu diye düşünmedim. Önüme ne geldiyse yedim. Üstelik karnımı arkadaş kıyağıyla doyurdum.

Ben bir içerik oburuyum. Televizyonculuğuna sonsuz güvendiğim Acun Ilıcalı yeni bir dijital platform açıyorsa ve o platformun başında da drama konusunda uzman bir televizyoncu ve yönetmen Ümmü Burhan varsa ben zaten çoktan ekran karşısındaki yerimi almışımdır. Bu defa işler sandığım gibi gitmedi. Ben gönüllüydüm hemen izlemeye başlamaya ama teknoloji, o teknoloji yok mu önüme engel üstüne engel koydu. Bilgilerimi, kredi kartı numaramı kaç yüz defa girdiysem de sistem beni bir türlü abone yapmadı. Twitter’dan yazdım, köşe yazısı yazdım, yardım istedim ama beni duyan olmadı. Yılbaşı gecesini abone olamayarak geçirdim.

17 saatin sonunda bir arkadaşım geldi ve “Exxen izleyeceksin diye amma da ağladın. Ben şansa hemen abone oldum. Senin ekranına yansıtalım da izle ve sus” dedi. Kabul ettim ve hayatımda ilk defa bir arkadaşımın aboneliğiyle dizi izledim. Genellikle platformlar açılmadan önce ben işleri izlemiş olurum ya da erken abone olmak gibi avantajlara alışığımdır. Ancak Exxen bu konuda bir hamle yapmadan yolculuğuna başladı. Her neyse arkadaşımla içerikleri izlerken abone olma çabam devam etti. Maalesef olamadım. 1 Ocak’ta Şeref Bey, Gibi, Hükümsüz, Sihirli Annem, Yetiş Zeynep, Vahşi Şeyler, @Enis Arıkan Şov, Cadde Cadde İstanbul’u izledim. 2 Ocak’ta ise Öğrenci Evi, İşte Bu Benim Masalım, Kirli Çamaşırlar, Şanslı mı Şansız mı?, Konuşanlar, Astrolojik Şifreler, Tasarım Evler, Katarsis, 2008 Milli Takım Hikayesi, Tosuncuk izledim.

Madem sokağa çıkma yasağı var ve evden çıkamıyoruz öyleyse izlemelerimi bitirmeliyim diye düşündüm ve ben tüm diziler başta olmak üzere Exxen’de benim için ne var ne yoksa yedim bitirdim. Toplam 340 dakika 50 saniyelik dizi, 359 dakika 38 saniyelik program izledim. Kalan programları da bugün bitiririm. Ve az önce tekrar denedim, Exxen abonesi olamadım. Galiba şimdilik gerek de kalmadı.

Peki Exxen’de hangi dizi izlenir?

Şu anda yayında 8 dizi var. Haluk Bilginer, Songül Öden, Şükran Ovalı, Ahmet Rıfat Şungar, Ertan Saban, Serhat Kılıç ve Ecem Uzun’un rol aldığı, yönetmen koltuğunda Onur Ünlü’nün oturduğu Şeref Bey benim en çok merak ettiğim diziydi. İlk 25 dakikası fazla ağır aksak gitse de dizi sonradan biraz açılıyor. Ama asıl hikâye belli ki ikinci bölümden sonra başlayacak. Ben devamını izler miyim? İkinci bölüme bakarım ama dijitalde asıl meselenin hız olduğunu kavrayamadan ilerlerse yapacak bir şey yok “Sıradaki” derim.

Özgü Namal’ın 7 yıl sonra “Evet” dediği Hükümsüz de aşırı merak ettiğim işlerdendi. Ancak eşi vefat edince projeden çekildi Namal. Yerine de en son Merhamet’te birlikte rol aldığı Burçin Terzioğlu geldi. Hande Doğandemir, Alican Yücesoy, İsmail Hacıoğlu, Ruhsar Öcal, Mehmet Ulay, Şebnem Doğruer ve Pınar Bibin’in rol aldığı, Ömer Faruk Sorak’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Hükümsüz, iyi başladı. Keşke diğer bölümleri de yüklenmiş olsaydı ve sezonu bir oturuşta bitirseydim.

Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç’ın Gibi dizisi açık ara Exxen’in en iyi içeriğe sahip dizisi. Bayıldım. Sıradan hayatlarını altüst edecek şeyler yapmakta uzman Yılmaz ve İlkkan’ın hikayesi devam etsin ve hiç ara vermeden izleyelim.

Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Hazal Türesin ve Aytaç Uşun’un başrolünü oynadığı Vahşi Şeyler’in iki bölümü yüklenmişti. İkisini de izledim. Maalesef iki bölümde de meselesini anlatmayı başaramadı.

İlk dört dizi yetişkin içeriği olarak karşımızda… Bundan sonraki dört dizi televizyonda şu anda izleyemediğimiz gençlik dizileri ve çocuklar için diziler… Sosyal medyanın sevdiği tabirle bu diziler Melisa için yapılmış :)

Aleyna Tilki, Cemal Can Canseven, Hasan Denizyaran, Merve Sevin, Göksun Büyükkahraman, Ayça Tilki, Zeynep Kankonde, Kamil Güler, Nevra Serezli , Yusuf Ege Gönülal’ın rol aldığı, Kıvanç Baruönü’nün genel yönetmenliğini üstlendiği İşte Bu Benim Masalım iyi bir gençlik dizisi olmuş. Bu türü televizyonda izlememiz zor. Her ne kadar konusu hem bir Kore, hem de bir Meksika dizisinden esinlenilmiş olsa da; İşte Bu Benim Masalım Netflix’teki gençlik dizilerine taş çıkartacak bir iş olmuş.

Gelelim en büyük tartışma konusu Sihirli Annem’e. Oyuncuları kendilerine haber verilmeden yeni kadro oluşturulmasına çok gönül koymuştu. Açelya Topaloğlu, Emre Altuğ, Nergis Kumbasar, Lale Başar, Bülent Seyran, Hande Katipoğlu, Eylem Yıldız, Çicek Acar’ın rol aldığı dizi eskisinin üstüne yeni bir şey koymamıştı. Ama çocuklar sever mi? Neden sevmesin?

Aslı Bekiroğlu, Keremcem, Ece Dizdar, Gizem Erdem, Berke Acar, Elif Atalay’ın rol aldığı, Kerem Çakıroğlu'nun yönettiği Yetiş Zeynep ise modern zamanın Dadı dizisi olmuş. Yenilikçi mi hayır ama keyifle izliyorsun. Çocukların ve gençlerin dünyasına gezinti yapıyorsun.

Bertan Aslani, Samet Kaan Kuyucu, Baran Bölükbaşı, Ozan Güçlü, Tanju Yıldırım ve Ceyda Düvenci’nin rol aldığı Öğrenci Evi de hasret kaldığımız bir tür. Keşke televizyonda da gençlerin hayatını anlatan işler izlesek.

Exxen dizi içeriğinde daha fazla alternatife sahip olmalı ve suç, fantastik, polisiye, antoloji, dönem, drama türlerine de ağırlık vermeli. Aksi taktirde daha çok çocukların, gençlerin, öğrencilerin tercih ettiği bir platform olacak.

Yorumlar (0)