Faruk Turgut Darülaceze’nin "Kızıl Goncalar" için iptal gerekçesini açıkladı!

DİZİ 26.12.2023, 13:53
Faruk Turgut Darülaceze’nin "Kızıl Goncalar" için iptal gerekçesini açıkladı!

Show TV’de yayınlanan Kızıl Goncalar geçen hafta yayınlanan ilk bölümünün ardından hedef alınmıştı. Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın paylaştığı, tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alan dizi ibazı yayın organları ve tarikatlar tarafından hedef gösterilmişti.  

RTÜK dizi hakkında inceleme başlatırken, dizinin tanıtım afişlerine de boyalı saldırı düzenlenmişti. Son olarak ise İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ve Darülaceze Başkanlığı dizinin çekimleri için verilen mekan izinlerini iptal etmişti.

Yapımcı Faruk Turgut, Darülaceze Başkanlığı’nın sunduğu gerekçeyi X hesabından “Darülaceze kurumumun çekim iznini iptal gerekçesini,kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu mekana ayda 200.000 lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim.” diyerek paylaştı.

Turgut’un paylaştığı belgeye göre kurumun gerekçesi şu şekilde: “Kızıl Goncalar’ın bazı sahnelerinin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş, gelinen noktada dizinin halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından; 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi daimi heyetin oy birliği kararıyla iptal edilmiştir.”

Turgut, her koşulda mekan bulup çekimlere devam edeceklerinin altını çizdi.

Yorumlar (0)