“Gecenin Ucunda”, “Kuzey Güney”i mi kopyaladı?

DİZİ 23.12.2022, 11:15 24.12.2022, 14:11
“Gecenin Ucunda”, “Kuzey Güney”i mi kopyaladı?

Neslihan Atagül ile eşi Kadir Doğulu’nun başrolünde oynadığı “Gecenin Ucunda” dizisinin geçen akşamki bölümü ilgimi çekti. Mehmet Coşkundeniz yazısında diziye yer verdi ve "Bundan tam 11 yıl önce çekilmiş “Kuzey Güney” dizisinde de tıpatıp aynı bölüm var, biliyor muydunuz?"  yazdı...

Coşkundeniz yazısında şu ifadeleri kullandı: "Neslihan Atagül ile eşi Kadir Doğulu’nun başrolünde oynadığı “Gecenin Ucunda” dizisinin geçen akşamki bölümü ilgimi çekti. Neslihan Atagül (Macide), kendisine musallat olan Sarp Levendoğlu (Ahmet) ile arbede yaşıyor, bu sırada yere düşüp başını çarpıyor, kendinden geçiyor, sonra devreye Kadir Doğulu’nun (Kazım) karısı Tuba Ünsal (Nermin) giriyor, Ahmet’i bıçaklıyor ama suç, olayı hatırlamadığı için Macide’nin üzerine kalıyor.

Bundan tam 11 yıl önce çekilmiş “Kuzey Güney” dizisinde de tıpatıp aynı bölüm var, biliyor muydunuz? Orada da bir kadın, bir erkeğin başına demir sopayla vuruyor, adam ağır yaralanıyor, ama suç, olay sırasında orada olan ve yere düşüp başını vurduğu için hiçbir şeyi hatırlamayan kadının üzerine kalıyor. Müthiş benzerlik değil mi?

Dizilerin senaryo yazarları, eski dizileri izleyip, “Bu bölüm çok reyting almış zamanında, aynısını yazalım, biz de alırız” mı diyor acaba? Yoksa hiç yazmayıp, direkt olarak oyunculara “Şu dizinin şu eski bölümünü izleyin, aynısını çekeceğiz” mi diyorlardır?

Türk dizilerinin en büyük sorununun senaryo olduğunu sektörün ileri gelenleri hep söyler. Ben tesadüfen tanık olduğum bu benzeşmeyi aktardım. Senaristlerin bir cevabı varsa, onu da yazmaktan çekinmem."

Yorumlar (0)