Gönül Dağı'nda türkü şöleni

DİZİ 17.10.2020, 11:44 19.10.2020, 09:11
Gönül Dağı'nda türkü şöleni

TRT 1’in merakla beklenen yeni dizisi “Gönül Dağı”, bu akşam saat 20.00’de ilk bölümüyle TRT 1 ekranlarına geliyor. Gerçek hayat hikayelerinden alınan senaryosu, usta oyuncu kadrosu ve izleyenleri büyüleyecek görüntüleriyle dikkat çekecek dizi, müzikleriyle de gönüllerde taht kuracak.

Anadolu’nun en büyük ozanlarından Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali ve Aşık Veysel türküleriyle Gönül Dağı’nda olacak. “Bozkırın tezenesi”, “türkülerin babası” Neşet Ertaş, saz üstadı babası Muharrem Ertaş, Anadolu’nun sevilen ozanları Hacı Taşan, Çekiç Ali ve aşık geleneğinin ülkemizdeki en büyük temsilcisi ünlü halk ozanı Aşık Veysel sevilen türküleriyle Gönül Dağı’nda izleyicilerle buluşacak.

Yaşama sevinciyle hüznün, iyimserlikle umutsuzluğun iç içe olduğu, gerçek hayat hikayelerinden alınan birbirinden güzel türkülerimiz, ustaların yorumuyla, onların sazıyla, sözüyle Gönül Dağı’nda gönüllerde yer edecek.

Müzik direktörlüğünü Hasan Saltık’ın üstlendiği, orijinal müzikleri Engin Arslan, Murat Başaran (Mayki) ve Sunay Özgür’ün yaptığı dizide, her bölümde memleket hasretini gidereceğimiz birbirinden güzel türkülerimizi dinleme imkanı bulacağız.

Yapımcılığını Ferhat Eşsiz’in üstlendiği Gönül Dağı’nın yönetmenliğini Yahya Samancı yapıyor. Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrollerini üstlendiği dizide, Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüboğlu, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Nazlı Pınar Kaya, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hüseyin Sevimli ve Çiğdem Aygün rol alıyor.

Yorumlar (0)