Gönül Dağı’nın Dişçi Musa’sı Nuri Gökaşan diziyi anlattı

DİZİ 08.10.2021, 15:48
Gönül Dağı’nın Dişçi Musa’sı Nuri Gökaşan diziyi anlattı

TRT 1 izleyicilerinin gözbebeği Gönül Dağı, her hafta reyting rekorları kırarak başarısını katlamaya devam ediyor. Anadolu bozkırında yaşanan birbirinden renkli ve eğlenceli hikayelerle izleyenleri derinden etkileyen duygusal, dramatik olayları aktaran dizi, usta oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Yarım yüzyıldır sanat dünyasında yer alan ve birçok tiyatro oyunu, sinema filmi ve dizide rol alan Nuri Gökaşan da Gönül Dağı’nın sevilen oyuncularından biri… Gökaşan, dizide Dişçi Musa karakterini başarıyla canlandırıyor. Nuri Gökaşan ile hem dizide canlandırdığı karakteri, hem de özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. 

"Gönül Dağı, bozkırda, Anadolu’da geçen, her hafta reyting rekorları kıran TRT 1’in sevilen bir dizisi. Seyircilerin ilk bölümden bu yana çok beğendikleri Gönül Dağı’nın diğer dizilerden farkları neler sizce? Başarısını siz neye bağlıyorsunuz?" sorusuna oyuncu "Dizimizin 1. Bölümünden bu yana reyting rekorları kırması rastlantısal değil elbette. Bir dizinin tutmasının, beğenilmesinin bir sürü parametresi olması gerek, bunları şöyle değerlendirmek mümkün: Hikaye örgüsünün inandırıcı ve izleyen tarafından benimsenip içselleştirilmiş olabilmesi önemli. Dizimizin senaristleri son derece başarılı hikaye kuruyorlar.

Öyle ki samimi ve bizden, mütevazı öyküler bunlar, kabul edilmesi mümkün hikayeler, üstelik dede ile torunu hiçbir rahatsızlık duyurmadan ekran başında tutan anlatımlar… Aile örf ve gelenekleri hiç göz ardı edilmiyor. Hikayenin nasıl aktarıldığı konusu da önemli… Bunu kamera gözüyle izleyiciyi sıkmadan, bunaltmadan aktarmak bir sinema dili oluşturmak önemli. Dizimizde yönetmenlerimiz ve kamera arkası çalışan ekip bunu, her türlü iklim koşullarına rağmen başarıyla gerçekleştiriyor…

Bir başka sebep ise kastseç,imiydi; dizi karakterleri başrolden prensibal rollere kadar iyi seçilmiş ve uyumlanmış. Ve oyuncular. Tüm kadro, başta gençlerimiz harika oyun çıkarıyor, gerçekten olağanüstü gayretle çalışmaktalar. Rollerinin hakkını verebilmek, seyirciye benimsetmek için çabalıyorlar. Bu dizi Türk temaşâ sanatına şimdiden kıymetli genç oyuncular hediye etti. Ve tabii kamera önü ve arkası, mekanlar ve işin gerektirdiği tüm konularda başarıyla iş bitiren, çok sayıda insanı sorunsuz ve titizlikle çalıştıran, bu ortamı yaratan yapımcının gayretleri de göz ardı edilemez." yanıtı verdi. 

Yorumlar (0)