"Günşıl’la normal hayatta arkadaş olurdum"

DİZİ 11.03.2021, 14:38
"Günşıl’la normal hayatta arkadaş olurdum"

Her hafta cumartesi akşamları TRT 1 ekranlarında milyonlarca izleyiciyi buluşturan Gönül Dağı, sevilen usta oyuncu kadrosuyla da göz dolduruyor. Dizide Ağıtçı Hüseyin’in eşi, Ramazan’ın annesi Günşıl karakterini başarıyla canlandıran Gülhan Tekin, Gönül Dağı’nın başarısındaki temel etkenin samimiyet olduğunu söylüyor.

Seyircinin samimi olan hikayeyi hemen anladığını ve ona gereken değeri verdiğini belirten Tekin, şunları söylüyor: “Ülke olarak çok renkli çok çeşitli bir coğrafyaya sahibiz… Bu çeşitlilik içinde bence en az ilgi gören bölge İç Anadolu Bölgesi… Bu topraklar uzun yıllardır, sessizce memleketin her köşesine öğretmenler, memurlar, müfettişler yetiştirmiştir. Buraların insanının gündelik hayatı göz önünde değildir. Gönül Dağı, bunu görünür kıldı. Seyirciyi, bildiği ama çok da dikkat etmediği, kendine özgü İç Anadolu kültürüyle buluşturdu. Bizi diğer dizilerden ayıran en önemli neden budur. Alışılmış olan, tahmin edilen, birbirine çok benzeyen hikayelerin arasında kendi farkını da açık ara ortaya koymuştur.

Dizimizin bu denli sevilmesinin en önemli nedeni ise senaryosundan yapımına, çekim ekibinden, oyuncusuna ortak bir gayretle ‘bozkırın ruhu’nu çok iyi anlatıyor olmasıdır. Seyirci samimi olanı hemen anlar ve ona gereken değeri verir. Hikayemizin naifliği ve samimiyetini görüp bizi bağrına basan seyircimiz de her hafta bize verdiği değeri cömertçe gösteriyor çok şükür…”

Anadolu’nun cesur, fedakar, çalışkan kadınlarını tüm içtenliğiyle TRT 1 ekranlarına yansıtan Gönül Dağı’nın en ilginç karakterlerinden Günşıl’ın, genelde sevgi dolu ama düzeni bozulduğunda biraz gergin olabildiğini kaydeden Gülhan Tekin, şöyle devam ediyor: “Günşıl zeki, esprili, anaç bir kadın. Aslında her Anadolu kadınından tipik özellikler taşıyor… Günşıl’ın en çok sevdiğim yanı da vicdanı. İnsanı sevdiği kadar hayvan sevgisi de çok... Bence her canlıyı kucaklayabilecek kadar geniş bir yüreği var. Sevecen, güler yüzlü, uyumlu bir kadın. Şahsen normal hayatta karşılaşsam arkadaş olurdum Günşıl’la…
 

Yorumlar (0)