"Hamlet" 27. Cenevre Film Festivali’nde yarışıyor

DİZİ 02.11.2021, 10:17 02.11.2021, 16:06
"Hamlet" 27. Cenevre Film Festivali’nde yarışıyor

Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği yedi bölümlük sıradışı dizisi “Hamlet”, tüm bölümleriyle yeni nesil içerik platformu GAİN’de izleyiciyle buluşuyor.

GAİN ve Asteros Film ortak yapımı dizinin etkileyici oyuncu kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora yer alıyor. Dünya prömiyerini, Türkiye’den seçilen ilk yapım olarak Avrupa’nın en büyük dizi festivali Series Mania’da yapan “Hamlet”, bir yandan Türkiye’de izleyiciyle buluşurken diğer yandan da 27. Cenevre Film Festivali’nin Uluslararası Dizi Yarışması bölümünde 10 finalistten biri olarak festival yolculuğuna devam ediyor.

Shakespeare’in ölümsüz eserini çağdaş bir yorumla uyarlayan ve gerçek bir hikâyeyle harmanlayan Kaan Müjdeci, büyük övgü toplayan ilk dizisinde Büyükada’daki “fayton krallığı” üzerinden hem hayatın hem de Türkiye’nin akıl almaz görünen, çarpıcı ve bir o kadar da absürt gerçeklerine adeta ışık tutuyor.

Cinayet, intikam, keder, ihanet, aşk unsurlarıyla bezeli, her şeyiyle içimizden bir aile draması sunan “Hamlet”, 16. yüzyıldaki krallığın yıkılışına ve güç dengelerinin değişimine bugünkü “fayton krallığı” üzerinden bakıyor. Üstelik bu kez, Hamlet genç bir kadın… İstanbul Büyükada’da, 81 atın topluca gömüleceği bir gece, faytonların sahibi olan adam öldürülür. Katilse erkek kardeşidir. Maktulün genç kızı, babasının katilini bulmak ve karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak için bir intikam planı hazırlar: Şüpheli olan herkesi TV’nin en meşhur reality show’unda, sahnede buluşturacaktır.

Yorumlar (0)