Hamlet ilk kez basınla buluştu

DİZİ 14.10.2021, 23:00 21.10.2021, 11:31
Hamlet ilk kez basınla buluştu

Kaan Müjdeci’nin çağdaş bir yorumla uyarlayıp yönettiği GAİN’de izleyiciyle buluşmak için gün sayan “Hamlet” dizisinin basın galası, dün Cinemaximum Kanyon’da gerçekleşti. Basın galasına Kaan Müjdeci, oyuncular Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora ile yapımcılar Kanat Doğramacı ve GAİN Medya yöneticileri katıldı. İlk iki bölümün gösteriminin ardından tüm ekip, Muammer Brav moderatörlüğünde basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. 

Kaan Müjdeci her zaman bir Hamlet uyarlaması yapmak istediğini ve bir zengin konağın içinde geçmesini plandığını söyledi. Ancak pandemi döneminde adada mahsur kalınca senaryonun bambaşka yöne kaydığını ve meseleyi Adalar'daki fayton krallığı üzerine kurduğunu söyledi. Erdal Beşikçioğlu, Hamlet'in tiyatrocular için bir kutsal kitap gibi olduğunu ve çağdaş bir yorumla ezber bozacağını duyunca senaryoyu bile okumadan hemen kabul ettiğini ifade etti ve ekledi: "Ya çok kötü olacaktı, ya da çok iyi bir iş çıkacaktı. Zannediyorum ki ikincisi oldu." Bir kadın Hamlet tasarlayan Kaan Müjdeci'nin Hamlet'i Elit İşcan ise "İlk duyduğumda heyecanlıydım, çekerken heyecanlıydım, hala çok heyecanlıyım" dedi. Murat Kılıç ve Serdar Orçin ise "Biz ne çektiğimizin farkındayız, bugüne kadar yapılmamış bir şey çektik" derken, Cihat Tamer "Bir delinin peşine takılıp gittim. İyi ki o deli Kaan beni bu işe dahil etti. İnanılmaz bir süreç yaşadık" dedi. Şebnem Bozoklu Müjdeci'nin hayvanlara fısıldayan adam olduğunu söyleyerek rol arkadaşının bir kurt olduğunu açıkladı: "Yanlış anlaşılmasın kurt köpeği değil, bir kurtla oynadım ben. Bu da tamamen Kaan'ın hayvanlar üzerindeki etkisidir." Ekibin tamamı bu işte rol aldığı için mutluluğunu dile getirdi. 

Shakespeare’in ölümsüz trajedisini, Adalar’daki fayton krallığı üzerinden bir Türk aile dramasıyla buluşturan sıradışı “Hamlet”, 19 Ekim’den itibaren tüm bölümleriyle GAİN’de!

bkz. İletişim'in basın galasında yaptığı röportajlar...

Yorumlar (0)