“Hamlet”ten ilhamla hazırlanan “Hayırsız Ada" YouTube'da

DİZİ 28.10.2021, 16:13 28.10.2021, 17:21
“Hamlet”ten ilhamla hazırlanan “Hayırsız Ada" YouTube'da

GAİN ve Asteros Film ortak yapımı “Hamlet”, Kaan Müjdeci’nin, Shakespeare’in ölümsüz eserinden çağdaş bir yorumla uyarlayarak gerçek bir hikâyeyle harmanladığı ve yönettiği ilk dizisi. Tüm bölümleriyle Türkiye’nin ezber bozan yayın platformu GAİN’de izleyiciyle buluşan dizinin güçlü kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora rol alıyor. Büyükada’daki “fayton krallığı” üzerinden hem hayatın hem de Türkiye’nin akıl almaz görünen, çarpıcı ve bir o kadar da absürt gerçeklerine adeta ışık tutan “Hamlet”, oyuncuların dikkat çekici performansları, sürükleyici hikâye anlatımı ve etkileyici görselliğiyle sezonun en iddialı yapımları arasında yer alıyor.

“Tek bir damla kötülük, en soylu varlığı bile lekeliyor işte…” 

140journos’un GAİN işbirliğiyle ve “Hamlet”ten ilhamla hazırladığı özel bölümü “Hayırsız Ada” ise, diziye de konu olan gerçek hikâyeyi işlerken İstanbul’un geçmişindeki bir kabusu yeniden hatırlatıyor ve bugünlerde Adalar’da yaşananlar arasında bağ kuruyor. 140journos, “Hayırsız Ada” özel bölümünde, toplumun kronikleşen sorunlarını çözmeye çalışırken sorunları daha da derinleştirmesi örüntüsüne özgün bir bakış açısı getirmek için faytoncular, aktivistler, siyasetçiler ve aydınlarla yapılan mülâkatları, masalsı bir kreatif çerçeveyle sinematik bir belgesel filme dönüştürerek YouTube üzerinden ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturuyor.

İstanbul’un Prens Adaları’ndaki yozlaşmış fayton krallığı geride soru işaretleri bırakarak yıkılır. Atların özgürleşmesi için başlayan iyi niyetli süreçte yaşanan bazı basit hesap hataları sonucu, atların bir kısmı şaibeli şekilde ortadan kaybolur. Atların peşine düşen bir avuç insan, işin altını kazıdıkça uygunsuz gerçekleri öğrenmeye başlar.

Yorumlar (0)