“Hayatımın Şansı”nda kim, kimdir?

DİZİ 14.12.2022, 13:24 16.12.2022, 11:47
“Hayatımın Şansı”nda kim, kimdir?

Yönetmen koltuğunda Cemal Şan’ın oturduğu, senaryosunu Bekir Baran Sıtkı’nın kaleme aldığı, FOX’un merakla beklenen yeni dizisi “Hayatımın Şansı”, bugün ilk bölümüyle ekrana geliyor.

Alican Yücesoy, Şifanur Gül, Musa Uzunlar, Erkan Avcı, İlker Kızmaz, Kemal Uçar, Neslihan Arslan, Açelya Devrim Yılhan, Sermet Yeşil, Aslı Samat, Tuğçe Yolcu, Aslıhan Kapanşahin ve Hale Soygazi’nin rol aldığı dizide; Yonca (Şifanur Gül), küçük kızı Sare ile hayata tutunmaya çalışan yirmili yaşlarının ortasında genç bir annedir. Bir yandan hayatın zorlukları ile tek başına boğuşurken, bir yandan da Sare’nin biyolojik babasının açtığı velayet davası ile uğraşmaktadır. Her şeyin çıkmaza girdiği bir anda, hayatını değiştiren bir teklif alır. Artık Yonca için yeni bir hayat başlıyordur. Ama bilmediği; yağmurdan kaçarken, doluya tutulacağıdır…

Dizideki karakterleri yakından tanıyalım

YONCA SIDALI (ŞİFANUR GÜL)

kızı Sare ile yaşayan bekâr bir annedir. Hırçın, dik bir yapıya sahiptir. Çocukluğundan beri zorluklarla boğuşmuş, bu da onu hayata karşı öfkeli biri haline getirmiştir. Çok genç yaşta hamile kalmış, okuluna devam edememiş ve bütün hayatını kızı Sare’ye adamıştır. Annesinin de iki ay önce ölmesi ile kızı ile baş başa kalmıştır. Hayatta tek önemli şey kızının mutluluğudur. Onca zorluğa rağmen anne ve kızın mutluluğu, Yonca’nın eski sevgilisi Alpay'ın, velayet davası açmasıyla alt üst olur. Kızına iyi bir hayat sunacağını mahkemede ispatlaması, daha iyi şartlarda bir iş bulması gerekmektedir. Ve Yonca’nın yolculuğu başlar… Mafyayla, suçla ve polislerle örülü bir hayata adım atacaktır…

RÜZGÂR AKCAN (ALİCAN YÜCESOY)

Korkusuz, inatçı ve başına buyruk bir yapıya sahiptir Rüzgar... Bu nedenle otoriteyle sıkıntılar yaşar. Duygularına, özellikle öfkesine yenilmeye oldukça müsaittir. Hayat onun için iyi-kötü, siyah-beyaz gibi keskin çizgilerle ayrılmıştır. İnandığı yolda kararlılıkla ilerler. Dışarıdan sert görünse de çok merhametli ve iyi yüreklidir.

Hırsları ve yaptığı bazı hataları yüzünden karısı Merve onu terk etmiş ve oğlu Deniz’i de alıp gitmiştir. Rüzgar’ın tek istediği bir gün oğluna yeniden kavuşmaktır ama ne yazık ki Merve’nin yeniden evlendiği adam Mazhar buna engel olmaktadır.

SARE SIDALI (HİRA SU YILDIZ)

Yonca’nın biricik kızı. Oldukça zeki, herkese sevgiyle yaklaşan, küçük şeylerle mutlu olan pozitif ve sevimli bir çocuktur. Yaşına göre hem zeki hem de olgundur. İnsanlara dair sezgileri güçlüdür. Annesi gibi iyi bir gözlemcidir. Annesi ile olmaktan mutludur.

DOĞA MORAL (TUĞÇE YOLCU)

Kendine ait bir kafe işleten Doğa, çalışkan, olgun, akıllı ve sabırlı biridir. Sorumluklarını bilir. Kendisine yapılan yanlışları unutmayacak kadar da kindardır. Tek istediği sade bir hayat kurmak ve evlenip çoluk çocuğa karışmaktır. Fakat bir zamanlar babasıyla çalışan eski sevgilisi Erman, bir türlü ondan vazgeçemez. Onunla ilgilenen her adamı tehdit etmekle kalmaz, Doğa'dan ayrılmalarını sağlar. Ama ne olursa olsun, Doğa onların karanlık dünyasından uzak kalmaya kararlıdır.

BURCU MORAL (ASLIHAN KAPANŞAHİN)

Doğa’nın kız kardeşi. Bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktadır. Kendine güvenli, dışa dönük, eğlenceli ve hayattan keyif alan biridir. Gözü yükseklerdedir. Hayatta herkesten önce ben der. Bir tek ablası Doğa'ya karşı çok bencil değildir. Hayatı normal akışında ilerlerken erkek arkadaşı Okay yüzünden yaptığı bir hatayla hayatı alt üst olur. Üstelik bu durum ablası Doğa’yı da etkileyince ikisinin de hayatı bambaşka bir yola doğru evirilmeye başlayacaktır.

TURGAY MORAL (MUSA UZUNLAR)

Mazhar’ın sağ kolu. İyi bir oyuncudur. Kendini nasıl göstermek isterse öyle göstermeyi becerir. Çocuk denilebilecek yaşlardan itibaren kanunsuz işlere bulaşan Turgay, yıllar içinde bu âlemde yükselirken, Mazhar'ın sağ kolu olmayı başarır. Bu uğurda kızlarına sevgisini ve ilgisini göstermekten bile feragat etmiştir. Birkaç ay önce kendisiyle ilgili büyük bir gerçek öğrenir. Bu gerçek onun için bir dönüm noktası olur ve kendini bir vicdan hesaplaşması içinde bulur. Yaşadığı hesaplaşmanın sonunda vereceği karar bir süre sonra hem kendisini hem de kızlarını büyük bir çıkmaza sokacaktır…

ALPAY TETİK (İLKER KIZMAZ)

Başarılı bir savcıdır. Zeki, çalışkan hatta biraz işkolik ve hırslı biridir. Duygularından çok mantığı ile hareket eder. Üniversitede okurken tanışıp âşık olduğu Yonca’yı da hamile olmasına rağmen hırsı ve mantığına yenilerek terk etmiş kendi yoluna gitmeyi seçmiştir. Zaman içerisinde yükselirken, yıllarca hayalini kurduğu zenginliğe karısı Canan sayesinde ulaşır. Rüya gibi bir hayatın içindeyken karısının bebeği kaybetmesi ve bir daha çocuğunun olmayacağını öğrenmesiyle adeta kâbusa döner. Üstelik Canan, onun Sare adında bir kızı olduğunu da öğrenir. Alpay, evliliğinin biteceğini düşünürken Canan’ın, Sare’nin velayetini almak istemesiyle elindeki şansı değerlendirmek için hemen harekete geçer.

CANAN TETİK (AÇELYA DEVRİM YILHAN)

Dışarıdan mağrur görünse de sevgi ve şefkate açtır. Kocası Alpay’a aşkı büyük ama hırçın bir aşktır. Sevgisini göstermeyi bilemiyordur. Bir çocuğu olmasını bu kadar istemesinin temel sebebi annesi olan bitmek bilmeyen çatışmadır. Çünkü ona kendi göremediği sevgiyi verecek, sevmeyi onunla öğrenecektir. Fakat ne yazık ki hayalini kurduğu bebeği daha doğmadan ölür.

MAZHAR ÇIRACI (ERKAN AVCI)

Merve’nin yeni eşi… Deniz’in üvey babası. Uluslararası lojistik şirketlerinin sahibidir… Saygın bir iş adamı gibi görünür ama aslında bu şirketler kanunsuz işlerini gizlemek ve para aklamak için bir paravandır. Mazhar, mafya âleminin basamaklarını en alttan başlayarak tırmanıp en tepeye çıkmış ve kendine saygın bir işadamı imajı çizmeyi başarmış biridir. Karısı Merve ve oğlu gibi gördüğü Deniz onun kırmızı çizgisidir.

MÜYESSER TEKSOY (HALE SOYGAZİ)

Canan’ın annesi. Alpay’ın kayınvalidesi. Soğuk, mesafeli, otoriter, zeki bir kadındır. Varlıklı bir ailenin soyundan gelmektedir. Eski bir savcı ve müsteşardır. İnandığı değerler ve aile ismi onun için çok önemlidir. İnsanlara karşı ailesinin çizdiği imajla çok ilgilidir. Kendi kızı Canan dâhil hayatındaki herkesi bir sınava tabi tutuyor gibidir.

Yorumlar (0)