Hekimoğlu’nun stili nasıl yapılıyor?

DİZİ 09.08.2020, 00:32 10.08.2020, 10:58
Hekimoğlu’nun stili nasıl yapılıyor?

Senaryoyu okurken hem çok şey öğrendiğim, hem de ince esprileriyle çok eğlendiğim bir proje Hekimoğlu. Styling'ini yapmak da ayrı keyif. Bu sezon başladı, başlayacak derken sonunda çekimlere başladık. Doktor dizisi deyip geçmeyin, izlerken o kadar çok bilgiye sahip oluyorsunuz ve keyif alıyorsunuz ki… Hekimoğlu ile Orhan’ın diyalogları ve Hekimoğlu’nun Mehmet Ali’ye sataşması derken, derinlerde yaşanan aşklar bizi bir yerinden bağlıyor kendisine.

Hekimoğlu içeriğinden sanatına, kıyafetinden görüntülerine, her bir noktasına kadar inanılmaz bir özenle hazırlanıyor. Usta oyuncularımız bizlere hem bu gerçekçiliği aktarıp hem de bizi gülümsetiyorlar. İtiraf ediyorum zaman zaman da ağlatıyorlar. Sonunda da nasıl olduğunu anlamadan ailemizin bir parçası haline geliyorlar. Muhteşem bir kadro ve gördüğüm, rolüne, işine sahip çıkan en güçlü insanlarla çalışıyorum.

Dizinin genel styling direktörlüğünden, ayrıca Kaan Yıldırım ve kadroya yeni katılan Belçim Bilgin’in styling'inden sorumlu olsam da, setteyken her birinin rolüne verdiği özene, bilgisine, katkısına, yönetmenimizin ilgisine, yapımcımız Ümmü Burhan’ın her bir detayla özenle ilgilenmesine hayran oluyor ve çok şey öğreniyorum. Giyimlerindeki tutarlılık dizinin genel konseptinde olduğu gibi Ümmü Hanımla çalışırken en önem verdiğimiz unsur oluyor.

Ateş’in (Timuçin Esen) bazen renkli tişörtleri üzerine blazer, altına sneaker giymesinin istikrarı tüm dizi boyunca devam ettiği gibi, Mehmet Ali’nin (Kaan Yıldırım) takım elbise, polo yakaları ve kravat seçimleri her zaman aynı renk tonlarında, aynı çizgide devam ediyor. Orhan (Okan Yalabık) gömlek üzerine yelek ve çeşit çeşit desenli kravatlarıyla, İpek (Ebru Özkan) üzerine oturan kısa blazer'ları, kalem etekleri, yaka broşları ile karakter kıyafetini çok güzel taşıyan bir isim. Emre (Aytaç Şaşmaz) için kodlanan spor giyim tarzında en sık kullanılan gömlek içine atlet ya da tişörtleri altına jean ve sneaker'ı ile özdeşleşiyor. Zeynep’in de (Damla Colbay) sade spor giyiminde olduğunu ve dolabında renk renk gömlekleri olduğunu biliyoruz.

Belçim Bilgin’in kendine has o kadar cool ve asil bir havası var ki, biz de özünden uzaklaşmadan kendisine en uygun tarzı birlikte deneyerek belirledik. Çok fazla detaylarla göz yormayıp, onun güzel enerjisini gölgelemeden minimal ama net parçalarla bir look oluşturduk.

Her karakterin benimsediği, kullandığı renkler var ve her sahnede tüm kadronun bir uyum içinde olmasına özen gösteriyoruz. Amacımız mükemmel tabloyu ortaya çıkarmak. Teknik olarak yönetmenimizin işini zorlaştırmadığımız sürece mizansene uygun bir şekilde hem karaktere belirlediğimiz tarzdan çıkmadan, hem de oyuncuları memnun edecek, içinde rahat hissettirecek seçimlerle, karşılıklı güven doğrultusunda mutlu bir iş çıkarıyoruz.

Yeni bölümler inanılmaz heyecanlı ve sürprizlerle dolu...

Bende izlemek için sabırsızlanıyorum.

Stille kalın...

Yorumlar (0)