Hem "sadakatsiz" hem pişkin

DİZİ 27.11.2020, 10:43 28.11.2020, 09:11
Hem "sadakatsiz" hem pişkin

Dayanılması zor bir son bölüm izledik, çarşamba akşamı Kanal D’de. Sadakatsiz sadece bir aldatma hikayesi değil, insanın karşısındakine duygusunun değişmesi halinde nasıl çirkinleşebildiğinin de hikayesi. Sevdiğin insanın içinde, tahammül bile edemeyeceğin bir başkası var ve bu insanın, o yüzünü görmekle başlıyor tüm hayal kırıklığı. Vermediğin an ortaya çıkıyor. İstemediği bir şey olunca görülüyor. Bu dizide olduğu gibi bardaktaki su, taştıkça artık sen de kendin olmaktan çıkıyorsun.

Asya şimdiye kadar iyi kotardı. Hem canının yanmasını yansıtmak istiyor, hem sorumluluğunu üstlendiği, duygusal bir boşluk yaşamasını istemediği oğlu için debeleniyordu şimdiye kadar. Ne oldu? Kadın delirdi. Neden delirdi? Karşısında artık pişkinlik boyutunda birtakım olaylar dönmeye başlayınca. Kimse pişman değil. Durum artık hesaplaşmanın çirkinliğine bulandı. Utanmadan ev basmalara, kızarmadan tehditler savurmaya karşı, Asya, oyunu farklı oynamaya oğlunu kaybetme riskiyle karşı karşıya gelince başlıyor. Öyle gözü dönüyor ki bilerek nasıl can yakılırmış Volkan’a göstermek istiyor. Peki şimdiye kadar babası hakkında en ufak bir manipülasyon bile gütmeyen bu anne ne oluyor da çocuğunun gözünün önünde ağzı, burnu kan içinde kalmayı, dayak yemeği kendine çare görüyor. Planları, plansızlıktan gümlüyor. Ailesine acı bir ders vermeye evriliyor. Tek gayesi artık mağdur edilip, oğlunun gerçeklerle bodoslama yüzleşmesini sağlamak ve onun acımasıyla beslenmek haline geliyor.

Biz kötülerin süründüğünü görmek istiyoruz ya, dizide bu tatmini yaşayamıyoruz. O yüzden Asya’ya yüklenemiyoruz. Baba tehditkar, sevgili arsız, gönül pişkin. Hal böyle olup, birden fazla cephede şavaşırken en korktuğu şey başına geliyor. Kendini oğluna ifade edememek. Ondan duymak istemeyeceği suçlamaları duymasıyla çocuk ruh sağlığı rafa kalkıyor ve hamlesini rakipleri kadar belden aşağı yapıyor. Öyle tanıdık ki...

Dünyada, ülkede, ailede ve çoğu evde idare edenler ve idare edilenler. İyi polis babalar, kötü polis anneler ya da en son duyan babalar ile "Önce beni bir dinle" diyen anneler. Bize hiç uzak olmayan bu hallerimiz yüzünden, aynı bu yanlışları yapmaya oldukça meyilli olduğumuz için bu dizinin son bölümü bizi rahatsız etti. Hepimiz benzer çaresizliklerde mantık dışı oyunlara başvurabiliriz. Yelpaze oldukça geniş aslında, Asya’nın olgunlukla çiçek budayan hali de, oğlunun gözünün önünde kan revan içinde kalan hali de aynı kadının hayata karşı tepkileri işte. Bir aşırılıktan, diğerine. Sadakatsiz’de Asya adına biraz "oh" diyebilmeyi diliyorum önümüzdeki bölümler için. Bir de, Asya’nın bilip Derin’in bilmediği, Volkan’ın kalbinde iki kadın olduğu gerçeğiyle, Derin’in yüzleşmesini görmek.

Yorumlar (0)