Hoşgeldin eşkıya

DİZİ 09.10.2020, 09:57 09.10.2020, 14:16
Hoşgeldin eşkıya

Özlemişiz Çakırbeylileri. Yeni sezonun ilk bölümü diye olsa gerek temposu yüksek ve heyecanlı bir bölüm izledik salı akşamı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni ve ayrılan karakterleri ile dile kolay 166 bölümü geride bıraktı. Gerçi vurularak ölmek çok kolay değil hasım değilsen. Centilmenliğine yenik düşüp, yine vurulan Hızır Çakırbeyli (Oktay Kaynarca), şimdi ölemez değil mi? Yeraltı dünyasına bu dizi kadar yakınım ben. Racon diye bildiğim, bu diziden sebep. Bir masa var, milli etik değerleriyle ülkenin, silah, lojistik ve ticari ilişkilerini yönetiyor. İş adamı kabadayılar meclisi. Masaya bir kalkıp, bir oturuyor olsa da Çakırbeyli Hızır masanın lideri. Hal böyle olunca başı da dertten hiç kurtulmuyor. Düşman bitmiyor. Hep bir yenisi geliyor. Bu vuruşmalar esnasında kızını ve en yakın adamlarını kaybediyor olsa da, belaya hep yürüyerek gidiyor. Korkusuzluğu, plan kurması ve aile ilişkileri ile ayakta kalıyor. Kardeşi, yeğeni, oğlu, eşi, dostu hep bu dünyadan. Kaybedecek bir şeyi yok gibi davranıyor ama o kadar kalabalık ki. Sevilmesinin en büyük sebeplerinden biri kuşkusuz, Çakırbeyli evi ve kadınları.

Hızır’ın derin yeğeni, Alparslan Çakırbeyli (Yunus Emre Yıldırımer) kurulan bir pusuda karısını kaybediyor. Şimdiye kadar bu karakteri hep sağduyulu ve soğukkanlı izledik. Şimdi yıkılmış, psikolojisi altüst olmuş bir Alparslan var. İntikam duygusu o kadar onu ele geçirmiş ki bulduğuna sıkıyor. Acısı onu intihara kadar getirmiş. Şimdi yeni bölümler de kendisinin tekrar ayağa kalkışını izleyeceğiz gibi görünüyor. Genelde bu gözü dönmüşlüğü İlyas Çakırbeyli’den (Ozan Akbaba) bekliyorsun. Alparslan Çakırbeyli’nin kızına rağmen hayata tutunamamasını izlemek izleyiciyi biraz şaşırttı. Kaplan kızı Özlem’i kaybettikten sonra uzun bir ara gönül defterini kapatmasından belliymiş, bu Çakırbeyli’ye aşk yaramıyor.

Bu dizi benim salı gecelerim demek. Yayınlandığı ilk günden beri başka hiç bir diziyi salı akşamları televizyondan izlemedim. Çocuk ve Kadın dizilerini hiç izleyemedim. Ufak Tefek Cinayetler internetten takip edildi. Hekimoğlu ve Masumlar Apartmanı şimdi ikinci plana düştü. Menajerimi Ara’yı ise izleyen kaldı mı bilemiyorum. Yarım kalan kitabı bitirmeden, yenisine başlayamamak gibi, bu kadar yıldır izlediğim için, sevabıyla, günahıyla Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz benim dizim olmaya devam edecek.

Oyunculuğu beni hep etkilemiş olan Oktay Kaynarca yine gözleriyle tirat atıyor. Ne kadar kuvvetli bir aktör. Dizinin uzun yolculuğunda bir saygı duruşu da Tarık Ünlüoğlu’na. Ruhu şad olsun. Turgay Tanülkü, Hüseyin Avni Danyal, Turgut Tuncalp, Ozan Akbaba, Sanem Çelik, Sevil Akı ve Ali Sürmeli oynayın da izleyelim duygusuyla kendilerini takip ettiriyorlar. Olgun Şimşek, Atilla Şendil, Hakan Karahan, Mustafa Üstündağ, Mesut Akusta, Hakan Meriçliler, Can Gürzap, Birol Ünel, Müfit Kayacan, Tuna Orhan ve Yüksel Arıcı diziden ayrılmış olmalarına rağmen kalbimde kaldılar. Yeni sezonunda başarılar diliyorum. Sadık bir izleyici olarak, zor ama, klişelerden uzak, ters köşeler bekliyorum.

Yorumlar (0)