İlker Kaleli İspanyol dizisinde: Türk Tutkusu

DİZİ 18.10.2022, 15:19 19.10.2022, 13:46
İlker Kaleli İspanyol dizisinde: Türk Tutkusu

İspanya'nın en çok izlenen kanalı Antena 3'dan yeni bir dizi haberi geldi.

Başrollerinde İlker Kaleli ile Maggie Civantos'un yer aldığı "La pasión turca" (Türk Tutkusu) Antonio Gala'nın 1993 tarihli erotik romanının uyarlaması olarak ekrana gelecek. ATRESplayer PREMIUM'un da yayınlayacağı dizinin çekimleri bu ay sonunda İstanbul'da başlayacak. Çekimler için daha sonra Madrid'e geçecek olan projenin İspanyol, Türk ve İtalyan oyunculardan oluşan kadrosu için çalışmalar sürüyor.

Dizi, Güzel Sanatlar alanında profesör olan Olivia'nın kocasıyla yaptığı Türkiye gezisinde tanıştığı rehber görünümlü tacir Yaman'la olan ilişkisine odaklanıyor. İntihara teşebbüs ettikten sonra İstanbul'daki bir hastanede komadan uyanan Olivia, kaçakçılık nedeniyle soruşturulan Yaman'la olan iş birliği hakkında sorgulanmaya başlıyor. Hapisten kurtulabilmek ve otoriterce korunabilmek için Olivia'nın Yaman'a dönmesi ve yaptıklarını polise bildirmesi gerekmektedir. Peki, Olivia kendisini mi yoksa Yaman'ı ve aşk hikâyesini mi kurtaracak?

Kaleli'nin canlandıracağı Yaman karakteri ülkesine aşık, baştan çıkarıcı ve karizmatik; Mezopotamya kültürü hakkında uzman ve bir antika dükkanı sahibi olarak tanıtılıyor. Evli ve bir erkek çocuk sahibi olan Yaman, ortağı Emir'le birlikte Suriye ve Irak gibi ülkelerden sanat eserlerini yasa dışı biçimde kaçırıyor. Olivia'dan hayatıyla ilgili detayları saklayan Yaman, onu kendi işinde kullanmak istiyor.

Iñaki Peñafiel'in yönetmen koltuğunda oturduğu La pasión turca'nın yapımını Atresmedia TV ve Buendía Estudios üstlendi. Senaryoyu Irene Rodríguez ve Esther Morales kaleme aldı. Gala'nın romanı 1994 yılında film olarak da uyarlandı. Georges Corraface (Yaman) ve Ana Belén (Desideria) başrolde yer aldı.

Yorumlar (0)