İyi Günde Kötü Günde'den ilk tüyolar

DİZİ 01.08.2020, 12:39 03.08.2020, 13:01
İyi Günde Kötü Günde'den ilk tüyolar

Öncelikle gönlünüze göre sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir bayram ve tatil geçirmenizi diliyorum. Bayramın 3. gününde tatlı, güzel ve eğlenceli şeylerden konuşalım istedim. Bu sezon neler izleyeceğiz, ekran başındaki saatlerimizi hangi oyuncular ve hikayeler dolduracak göz atalım. Bayram ağustosun ilk haftasına denk geldiği için yeni sezon eylülde açılıyor. Salgınla kesintiye uğrayan dizi keyfi kaldığı yerden bu yıl daha renkli devam edecek. Dramalar yerlerini korurken dünyada takip edilen yabancı dizilerin yerli versiyonları, yeni bir soluk getirecek.

Dramaların karşısında güçlü alternatifler olacak

Yaz ekranının modası haline gelen romantik komedi dizilerinden en az biri yeni sezona kalacak gibi görünürken yenileri de yolda. Dramaların karşısında güçlü alternatif olacaklar. Bütün kış evlere kapanan, tüm yazı belirsizlik ve ardı arkası kesilmeyen dünyanın her yerinden gelen kötü haberlerle geçirenlerin yüzünü güldürmenin tam vakti şimdi. İşte bu nedenle yeni sezon, dizileri türleri açısından çok daha çeşitli geçecek.

İletişimini yaptığım “İyi Günde Kötü Günde” dizisi de bu sezonun merakla beklenenlerinden. Bayramdan önce dizinin afiş ve PR (1 yıl boyunca kullanılacak tanıtım malzemeleri ve fotoğraflar) çekimlerini gerçekleştirdik. Bir iş nasıl başlarsa öyle gider. Ben buna çok inanırım, kamera arkası sorunsuz (makul sorunlu) yürüyen projenin ekran macerası da su gibi akar gider. İşin arkası ne kadar huzurlu, keyifli ve sıcak ise ekran önü de o kadar sağlam olur. İşin arkasındaki başarıdır ekrana geçen, izleyiciye de işi sevdiren.

İşte sımsıcak, kamera önü kadar arkası da samimi çok tatlı bir iş geliyor. İlk tüyolar kamera arkasında yaşananlar dizidoktoru.com farkı ile sizlerle.

“İyi Günde Kötü Günde” hikayesiyle olduğu kadar kadrosu ile de göz dolduruyor. Kimler kimler yok ki… Elçin Sangu, Ozan Dolunay, Yasemin Allen, Nergis Kumbasar, Şenay Gürler, Derya Alabora gibi hem iyi hem de sevilen oyuncular kadrosunda yer alıyor. Ama önemli olan sadece kadroda bir araya gelmeleri değil aralarındaki uyum, sıcaklık ve iletişim. Bu da setin ilk haftasında kendini belli eder. Ana kadronun yer aldığı afiş ve tanıtım çekimlerinde de iyice netleşir.

Oyunculuğun yarısı sette beklemekle diğer yarısı da kamera önünde geçer. Tanıtım çekimlerinde de bu böyledir. Vaktin çoğunu hazırlık alır. Saç, makyaj, kostüm vs. uzun sürer. Bir kere çekilip sürekli o kareler kullanılacağı için özellikle de kadın oyuncular daha da özenir ufak detaylara ve hazır hale gelmeleri normalden uzun sürer. Aslında setin bir parçası ve mesai günüdür afiş ve PR çekimleri. Ama bazı oyuncu ve menajerler hemen çekilse de gitsek mood'undadır. Bir yıl kullanılacak malzemeyi çıkartacağımız bu günü dizinin parçası, set çekim günü gibi değil angarya görürler. İşte bu bakış açısı ile yaklaşanlarla o gün bitmez. Şikayet ve talepler yağmur gibi yağar, iş yokuş aşağı yerine yokuş yukarı gider, bu durum oradaki herkesi etkiler ve çekime de yansır. Sonunda da her iki tarafı da memnun etmeyen bir afiş çıkar.

Şükür ki biz bunların hiçbirini yaşamadık, uzun uzun hazırlandık, kostüm seçtik, çektik, bekledik, denedik ve yeniden ve yeniden çektik. Yorulduk yorulmasına ama ortaya hem çok güzel bir şey çıktı hem de herkesin içine sindi. Tüm bunları yaparken de kimse şikayet etmedi. Herkes profesyonel yaptığı işi bilince birbirine destek oldu. Daha iyisi nasıl çıkara odaklanmıştı tüm oyuncular. Aralarındaki samimiyet, kurdukları yakınlık objektiflere de yansıdı. Senaryoyu okurken çok akıcı ve keyifli gelmişti. Karakterleri oynayan oyuncularda da aynı keyif ve heyecanı görmek beni de heyecanlandırdı. Herkes rolüne deyim yerinde ise cuk oturmuş.

Nergis Kumbasar Ozan Dolunay’ın, Şenay Güler Yasemin Allen’in, Derya Alabora ise Elçin Sangu’nun annesi olarak ekrana çıkacak. Rolleri üzerlerine tam oturan üç usta oyuncuyu izlerken çok eğleneceksiniz. Elçin ile bundan yıllar önce ilk işi Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin 3. sezonunda çalışmıştık. Aras Bulut İynemli’nin (Mete) çalıştığı pavyon sahibinin kızını oynuyordu. Kamera ile ilk tanışmasına tanık olduktan sonra yollarımız İyi Günde Kötü Günde’ye kadar tekrar kesişmemişti. Çok disiplinli, işi severek yapan, çok çalışkan bir oyuncu Elçin Sangu. Hem Ozan, hem de Yasemin ile enerjileri de tutmuş. Kamera arkasında da iyi anlaşan bir ekibin işi geliyor ekranlara. Çekim aralarındaki şakalaşma, sohbet ve samimiyetin sizlere de yansıyacağına hiç şüphem yok. Eylül’ün ilk haftası yayınlanacak diziyi izlemek için şimdiden yer tutun.

Dizinin adı gibi hem iyi hem de kötü günde yanınızda olacak gerçek dostlar ve sevdikleriniz hep yanınızda olsun. Kötü gün kadar iyi günü de yürekten paylaşıp mutluluğunuza ortak olacak dost bulmak gerçekten çok zor çünkü… Hepinize tekrar mutlu ve keyifli bayramlar dilerim.

Yorumlar (1)
Lale 4 yıl önce
Mükemmel Elçin'in hayranıyım, çoközledik.