“İzleyiciler şiirler gönderip dizide okumamı istiyor”

DİZİ 08.04.2021, 14:50 08.04.2021, 15:49
“İzleyiciler şiirler gönderip dizide okumamı istiyor”

Her hafta TRT 1 ekranlarında ilgi odağı olan Gönül Dağı dizisi, birbirinden ilginç karakterleri canlandıran usta oyuncu kadrosuyla büyük beğeni topluyor. Türk sineması ve tiyatrosunun başarılı aktörlerinden Yavuz Sepetçi de bu isimlerden biri. 

Gönül Dağı’nda tüm kasabanın sayıp sevdiği, akıl danıştığı bilge adam Ciritçi Abdullah’ı canlandıran Yavuz Sepetçi, “Gönül Dağı, çok bizden bir hikâye… Anadolu insanını çok samimi, çok içten anlatıyor. Şaşalı, göz kamaştırıcı zenginlikleri; entrikalarla örülmüş, çıkara dayalı ilişkileri değil, pırıltılı zekâları, neşeleri, göz kamaştırıcı dostlukları, insanın yüreğini ısıtan gönül zenginliklerini anlatıyor. Anadolu’muzun bozkırı, müziği, yaşam biçimi başrolde...” diyor.

Ciritçi Abdullah’ı canlandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yavuz Sepetçi dizinin bilge adamını şöyle anlatıyor: “Ciritçi Abdullah, eşini verem hastalığı yüzünden kaybetmiş ve bir daha evlenmemiş, 70’li yaşlarını süren, gençliği, at sırtında ata sporu cirit oynayarak geçmiş, dinç, bileği bükülmeyen biri... Üç oğlunun en büyüğünü gurbette kaybetmiş. Ortanca oğlu düğün, diğer oğlu cenaze törenlerinde ağıtçı organizasyonu yaparak yaşamlarını sürdürüyor.

Gençliğinde yaptığı hataları bir daha tekrarlamamaya özen gösteren, tüm hayatını ailesine ve yaşadığı kasabasına, kasabalıya vakfetmiş biri. Ciritçi Abdullah, ailesinin üzerinden elini hiç çekmemiş. Torunlarıyla neredeyse arkadaşlık ilişkisi kurmuş, çocukluklarından beri onlarla ilgilenmiş, hayallerini gerçekleştirmeleri için, maddi manevi yardımlarını esirgememiş. Torunlarıyla zaman geçirmekten, başları sıkıştıkça onlara yol göstermekten, nasihat etmekten geri durmayan, kendisini yetiştirmiş biri. İşte bütün bu özellikleri Ciritçi Abdullah’ı, saygın, sözü dinlenir, karşı çıkılmaz biri yapmış. Başı sıkışan soluğu Ciritçi’nin yanında alıyor…”

Gönül Dağı’nın sosyal medyada da gündem yaratıp ses getirdiğini, takipçilerinin sürekli diziyle ilgili mesaj attıklarını belirten Yavuz Sepetçi, “Şiirlerini gönderip dizide okumamı isteyenler, dertlerini bana anlatıp, akıl danışanlar, benimle çay içmek isteyenler, dertlerine derman bulmak için benimle yolculuğa çıkmak isteyenler vb. daha birçok konuda, her hafta mesaj kutuma yüzlerce mesaj geliyor…” diyor.

Yorumlar (0)