Kaan Müjdeci, "Hamlet"i Variety'ye anlattı

DİZİ 06.09.2021, 10:45 06.09.2021, 16:02
Kaan Müjdeci, "Hamlet"i Variety'ye anlattı

Yönetmen ve senarist Kaan Müjdeci, Shakespeare’in ölümsüz eseri "Hamlet"ten uyarladığı ve yönetmenliğini üstlendiği ilk dizisi Hamlet'i Variety'ye anlattı.

Yakında GAİN'de yayınlanmaya hazırlanan Hamlet'te Elit İşcan, Erdal Beşikçioğlu, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora yer alıyor.

Dünya prömiyerini 26 Ağustos-2 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen Series Mania'da yapan Hamlet, Büyükada’daki “fayton krallığı” üzerinden hayatın ve Türkiye’nin inanılmaz görünen, absürt ve çarpıcı gerçeklerine ışık tutuyor.

Kaan Müjdeci, "Hamlet'in hikayesini modern Türkiye bağlamında yeniden anlatmak için size ilham veren ne oldu?" sorusuna "Hamlet'i seçmemin nedeni, tüm Shakespeare oyunlarından daha basit bir dramaturjiye sahip olması. Aynı zamanda en az didaktik anlatıma da sahiptir.

Ben büyük bir Shakespeare hayranıyım, bu yüzden bu özel hikayeyi yeniden anlatmak istedim. Pandemi sırasında Büyükada'ya taşındım. At arabaları ve sahipleri orada bir imparatorluk gibidir ve geçen yıl İstanbul'da ve ülke çapında yaşanan siyasi değişimler nedeniyle bu sözde “imparatorluğun” çöküşüne tanık oldum. Bu durum Türkiye'deki pek çok şeyi de temsil ediyor. Büyükada'da yaşananlarla aynı kalıpları taşıyan Hamlet'in hikayesinin bu gerçekliğe çok uygun olduğunu düşündüm." oldu. 

Yorumlar (0)