Kemal Uçar: “Diziyi izlerken gözlerim doluyor”

DİZİ 05.11.2021, 14:10 06.11.2021, 13:52
Kemal Uçar: “Diziyi izlerken gözlerim doluyor”

TRT 1’de yayınlanan, başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı “Kıbrıs Zafere Doğru” bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölümüyle Türkiye’yi gözyaşlarına boğacak.

Kıbrıs Türkleri’nin varoluş mücadelesini tüm gerçekçiliğiyle ekrana taşıyarak adından söz ettiren “Kıbrıs Zafere Doğru” nun yeni bölümünde Kahraman Şehit Yüzbaşı Pilot Cengiz Topel’in esir düştüğü anlar izleyiciyle buluşacak.

Topel’i canlandıran oyuncu Kemal Uçar’ın başarılı performansıyla her hafta sosyal medyada gündem olduğu dizide bu hafta, Rumlar tarafından esir alındıktan sonra acımasızca işkenceye maruz kaldığı sahneler ekrana gelecek.

Kemal Uçar “Psikolojimi Düzeltmem Zaman Aldı”

Şanlı Erenköy Direnişi’nin sembolü haline gelen, esir alındıktan sonra uğradığı işkenceyle şehit edilen kahraman pilot Cengiz Topel’i canlandıran Kemal Uçar duygularını ilk kez dile getirdi. “Daha önce bu kadar karışık hisleri aynı anda yaşamamıştım. En öne çıkan duygularım sonsuz bir gurur ve hüzün” sözleriyle anlatan oyuncu özellikle işkence sahnelerinin zorlu çekim sürecini şu şekilde anlattı;”Her saniye çok zordu ama esir düştükten şehit edilişine kadar geçen süre... Şu an bile düşündüğümde gözlerim doluyor.Bu sahneler için iki gün boyunca saatler süren bir ön hazırlık ve çekim süreci geçirdim. Ve bittikten sonra ben de bittim tam manasıyla. Çekimleri tamamladığımızın ertesi günü otel odasından çıkamadım, saatlerce kimseyle konuşamadım. Ve bu sadece fiziksel olarak çok yorulduğum için değildi. Psikolojimi düzeltmem çok zaman aldı. Bir insana bu acılar nasıl yaşatılabilirdi. Ve daha da önemlisi tüm bunlar olurken bir insan, bir saniye bile inandığı değerlerden vazgeçmeyerek bu acılara nasıl dayanmıştı. Oyunculuk yapıyoruz belki ama bu kez çok başkaydı. Şimdi bölümleri seyrederken bile gözlerim doluyor, sanki oradaki ben değilmişim gibi..”

Rol Teklif Edildiğinde Çok Heyecanlandım

Cumhuriyet tarihinin ilk hava harp şehidini canlandıran oyuncu diziye dahil olma sürecini de şu şekilde dile getirdi; “Açıkçası Cengiz Topel’i oynamam teklif edildiğinde çok heyecanlandım ve çok hızlı bir şekilde kabul ettim. Fakat ilk heyecan geçtikten sonra ne kadar büyük bir sorumluluk aldığımı farkettim. Ya altından kalkamazsam, ya seyredenlerin bu kadar değer verdikleri bir “kahramanı” layıkıyla yansıtamazsam diye düşündükçe uykularım kaçtı. Sonrasında ise inanın çok önemsediğim bir şey değildir ama bölüm yayınlanırken özellikle twitter’da Cengiz Topel’in ve ayrı bir başlıkta benim Türkiye gündemine girdiğimizi görünce yaşadığım gururu tarif etmem çok zor. Gelen binlerce yorum sayesinde, o gece ve daha sonrasında seyreden milyonlarca insanla birlikte gözyaşı döktüğümüzü öğrenince saatlerce şükrettim. Hala da ediyorum.” Yapımcılığını Erol Avcı’nın, yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Kıbrıs Zafere Doğru” çok konuşulacak yeni bölümüyle 5 Kasım Cuma günü saat 20.00’de TRT 1’de yayınlanacak.

Yorumlar (0)