"Kirli Sepeti"nde kim, kimdir?

DİZİ 23.09.2023, 10:35 26.09.2023, 16:02
"Kirli Sepeti"nde kim, kimdir?

Yapımcılığını MedYapım’ın, yönetmenliğini Ece Erdek Koçoğlu’nun üstlendiği FOX’un yeni dizisi Kirli Sepeti, ilk bölümüyle 24 Eylül Pazar saat 20.00’de FOX ekranlarında izleyicisiyle buluşacak.

Güçlü hikayesiyle dikkat çeken dizide Ayça Bingöl, Ceren Moray, Cansu Tosun, Serkay Tütüncü, Halil İbrahim Ceyhan, Melisa Döngel, Gözde Seda Altuner, Bestemsu Özdemir, Aleyna Özgeçen, Deniz Sarıkaş, Nihan Doğa ve Serhat Kılıç ve Devrim Yakut gibi birbirinden başarılı isimler yer alıyor.

Yayınlanan tanıtımlarıyla adından söz ettiren Kirli Sepeti, İstanbul'un zengin muhitlerinden birinde, butik bir sitede çalışan hizmetliler ve onların iş verenlerinin iç içe geçmiş hayatlarını; yukarıdakiler ve aşağıdakiler arasındaki büyük uçurumu konu alan; aşkın, sırların, yalanların ve bütün bunlara inat sırt sırta vermiş üç kadının; bazen ağlatan, bazen de güldüren hikayesini anlatıyor.

“Kirli Sepeti” 24 Eylül Pazar gününden itibaren her pazar saat 20.00’de FOX’ta.

Karakterleri bir de yakından tanıyalım…

Songül- Ayça Bingöl

Songül, yıllarca başkalarının evinde çalışarak kızı İlkgül ve oğlu İlkkan’ı tek başına büyütmüştür. Uzun zamandır yanında çalıştığı Canan ve oğlu Ahmet ile arasında derin bir bağ vardır. Songül, kendinden önce hep başkalarını düşünür. Başkalarına yardım eli uzatırken kendi derdini bile unutur. Bu sebeple de mahallesinde oturan ve sitede çalışan bütün kadınların manevi ablası, hatta annesi olmuştur. Şu hayatta onun için en kıymetli şey çocuklarıdır. Tüm uğraşları, hayatla mücadelesi onlar içindir. Hep çok çalışmış, kimseye onların boynunu eğdirmemiştir. Sırf bunun için yeri gelmiş sabahtan akşama kadar temizlediği kirler gibi en derin, kirli cümleleri bile yutmuştur. Gözbebeği İlkgül’ün üniversiteyi kazanması Songül’ün sanki hayatla arasında verdiği derin bir nefes ve tüm çabalarının karşılığı olur. Kızı, onun gurur kaynağıdır. Zaman zaman İlkgül onun kalbini çok kırsa da hiçbir günü kızı ile küs bitiremez. 

Medine- Cansu Tosun

Medine, geleneklerine bağlı, kendi halinde biridir. Kız kardeşini okutabilmek için memleketinden İstanbul’a tek başına çalışmaya gelmiştir. Murat ve Aylin’in evinde hem çalışır hem de kızları Nil’in bakıcılığını yapar. Küçük yaşta annesini kaybetmiş ve hem kendisini hem de henüz daha kundaktaki kardeşini büyütmüştür. Bu yüzden kız kardeşine karşı ayrı bir bağı vardır. Ona en iyi hayatı sunabilmek için çok çalışıp para kazanmak zorundadır. Saf ve iyi niyetli olduğundan ona yapılıp söylenen her şeyi sineye çekip sessiz kalır. Fakat Medine’nin bile sessiz kalamadığı durumlar vardır. Medine bu durum karşısında inancı ve dürüstlüğü ile çelişecek ama bir ailenin yıkılmasına da göz yumamayacaktır.

Hayriye – Ceren Moray

Hayriye deli dolu bir kadındır. İyi kalpli olmasına rağmen bir türlü tutamadığı çenesi yüzünden başına sürekli dert açar. Dedikoduyu çok sever. Bu yüzden herkesin meselesini bilir ve her şeye burnunu sokmadan duramaz. Bu durum bazı istenmeyen sonuçlar doğurur ve arkadaşlarının başını da ara sıra derde sokar. Hayatta arkadaşlarından başka kimsesi olmayan Hayriye, onları istemeden soktuğu bu zor durumlardan kurtarmak için canla başla uğraşır. Gözü arkadaşlarına kıyasla hep daha yukarıdadır ve bir daha hiç çalışması gerekmediği, rahat bir hayatın hayalini kurar.

Kahraman- Serkay Tütüncü

Başarılı bir haberci olan Kahraman, iyi bir haberin kokusunu aldı mı her şeyi unutur. Meryem’in ölümü üzerine sır perdelerini aralamak için Meryem’in eski işvereni Kenan’ın şoförü olarak işe girer. Meryem hakkında bilgi toplamak için İlkgül ile yakınlaşır. İlkgül’ün dik başlılığı ve sevdiklerini koruması Kahraman’ın ilgisini çeker. Meryem gibi adaletsizliğin kurbanı olan kadınların gerçek hikayelerinin peşine düşmektedir. Bu özel ilginin nedeni Kahraman’ın geçmişine dayanır.

Murat- Halil İbrahim Ceyhan

Murat işine ve ailesine önem veren düzgün bir adamdır. İşi gereği evde çok zaman geçiremese de kızı Nil’e vakit ayırmaya her zaman özen gösterir. Aynı özeni karısı, Aylin’e karşı göstermez. Kimseye önyargıyla yaklaşmayan adil bir adam olması bir süre sonra Medine’nin söylediği yalan yüzünden Murat’a karşı kendini iyice kötü hissetmesine sebep olacaktır. Murat, Medine’yi bir çalışan olarak küçük görmez, her zaman iyi davranır.

Aylin- Melisa Döngel

Aylin influencerlık yapan genç ve güzel bir kadındır. Onun için hayattaki en önemli şey görünüşüdür. Kocasından görmediği ilgiyi sosyal medyada veya başka kollarda bulmaya çalışır. Hayatı sosyal medya hesapları üzerinden döner. Pek annelik içgüdüsü olmadığından Nil ile yalnızca sosyal medyada işine yaradığında veya Murat’a karşı koz olarak kullanması gerektiğinde ilgilenir. Murat’ın aksine Medine’yi her zaman küçük görüp ikinci sınıf muamelesi yapar.

Yorumlar (0)