"Kızıl Goncalar"da kim, kimdir?

DİZİ 15.12.2023, 12:31
"Kızıl Goncalar"da kim, kimdir?

Yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği FOX’un yeni dizisi Kızıl Goncalar ilk bölümüyle 18 Aralık Pazartesi saat 20.00’de FOX ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor.

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı dizide, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehra Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor.

Güçlü hikayesiyle dikkat çeken Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu, senaryosunu Necati Şahin’in kaleme aldığı Kızıl Goncalar, 18 Aralık Pazartesi ve her pazartesi saat 20.00’de FOX’ta.

Karakterleri bir de yakından tanıyalım…

Meryem Tezel- Özgü Namal

Naimin eşi, Zeynepin annesidir. Meryem, “İslam güzel ahlaktır” düsturuyla yaşayan, ev işlerine eli yatkın, dürüst ve merhametli bir kadındır. Tek amacı kendi kaderini yaşatmamaya uğraştığı kızının mutluluğudur ama kızının mutluluğa erişmesi için giriştiği bu kavgada, yıllardır ittiği kendi derin mutsuzluğuyla yüzleşecektir ve yanında durdukça bambaşka bir hayatı tanıyacağı Levent ile karşılaşacaktır.

Levent Alkanlı- Özcan Deniz

Çok zor bir babanın oğlu, çok başarılı ama çevresi tarafından eleştirilecek kadar idealist bir psikiyatrdır. İnsanları iyileştirmek, herkesin derdine değmek, vatanına ve milletine faydalı Atatürkçü bir insan olmanın yolunda hızla ilerlerken, çok yakınında yaşananları biraz ıskalamıştır. Babasından devraldığı ve onu hayalkırıklığına uğratmamak için didindiği ideallerinin peşinde dibine ışık vermeyen bir mum misali kızının, karısının halini görememiştir. Meryemin hayatına girmesiyle merhametle tanışacaktır.

Cüneyd Güneş- Mert Yazıcıoğlu

Pozitif bilimlerle bakılırsa tedaviye muhtaç, tarikat dünyasından bakınca cezbe ve hikmet sahibi bir velidir. Psikiyatr Levent, Zeynep ve Meryem’le tanışması hayatını derinden etkileyecektir.

Zeynep Tezel- Mina Demirtaş

Meryemle Naimin kızıdır, 16 yaşındadır. Hayatında hiç büyük şehir görmemiş, hiç okula gitmemiştir. İstanbula gelmek onun için yeni ihtimaller demektir.

Mira Alkanlı- Esma Yılmaz

Levent’le Beste’nin kızıdır, 16 yaşındadır. Hayatındaki en önemli gerçek, sene sonunda gireceği lise giriş sınavıdır. Bu sınavda başarılı olmak için tekinsiz çarelere başvuracaktır.

Suavi Alkanlı- Şerif Erol

28 Şubat döneminin etkin akademisyenlerindendir. Huzurlu bir emeklilik hayal ederken, amansız bir hastalığın pençesine düşmüştür. Levent ve Handenin babasıdır. Meryem Zeyneple yaşayacağı büyük hayati değişim, onu hem ailesiyle ve geçmişiyle hesaplaşmaya itecek hem de hayatının devamına dair kararlar vermek üzere zorlayacaktır.

Sadi Hüdayi Güneş- Erkan Avcı

Tarikatın sözcüsü, posta oturması beklenen vârisi, eşi Hasnanın aşkıdır Sadi Hüdayi. Feyzanın babasıdır. Hem sevdiği hem de yeri gelince kıskandığı yeğeni Cüneydi kollamak en büyük önceliğidir.

Naim Tezel- Mert Turak

Meryemin kocası, Zeynepin babasıdır. Hiçbir zaman gerçek bir işi olmamış, liyakat istemeyen geçici işlerde çalışmış, Meryem gibi bir güzelliğin de kıymetini bilememiş, hep küçük hesapların peşinde, geçmişte işlediği günahları ile hesaplaşmaya çalışan bir adamdır.

Beste Özdemir Alkanlı- Hazal Türesan

Levent’in eşi, Mira’nın annesidir. Meryem ve ailesinin İstanbula gelmesiyle, geçmişten getirdiği bütün sırlar ortaya çıkacaktır ve bütün hayatı değişecektir.

Birgül Tezel- Sitare Akbaş

Naimin kız kardeşi, Meryemin görümcesi, Zeynepin halasıdır. Kendine güvenen, ideallerinin peşinde, genç bir kadındır. Tarikat çemberinden erkence çıkmış, abisi Naim’le düşman, Van’dan İstanbula gelip öğretmenlik yapan, yengesi Meryemi ve yeğeni Zeynep’i içtenlikle seven biridir Birgül. Modern Müslüman kadınının temsil etmektedir.

Hande Alkanlı- Duygu Sarışın

Levent’in kız kardeşi, Suavinin kızıdır. Genç, babadan yana sorunlu ama tutkulu bir gazetecidir. Liberal görüşe bağlanmış, bu uğurda babasıyla ilişkisinin zedelenmesini göze almış, abisinin görüşlerine mesafeli ama yaptıklarına saygılı, insan ilişkileri kuvvetli bir gazetecidir Hande. Meryem ve Zeynep ona, çok merak ettiği yeni bir dünyanın kapısını açacaktır.

Hasna Güneş- Selen Öztürk

Sadi Hüdayi’nin eşi, Feyzanın annesidir. Tarikatta hanımanne konumundadır. Kocası Sadi Hüdayi’ye âşık, neşeli, kızı Feyzayı Cüneydle baş göz etmek isteyen ve Meryemlerin gelişinden doğruca etkilenip saf tutan bir kadındır.

Seçkin Özarslan- Tuğrul Tülek

Levent’in en iyi arkadaşıdır. Hikâyedeki bütün inanç çarpışmalarının dışında, hayatı çok da ciddiye almayan, materyalist bir bakış açısına sahiptir.

Yorumlar (0)