Kızılcık Şerbeti baskılara boyun eğip final mi yapacak?

DİZİ 19.04.2023, 15:44 20.04.2023, 14:24
Kızılcık Şerbeti baskılara boyun eğip final mi yapacak?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’ye Kızılcık Şerbeti dizisinde yer alan ‘kadına karşı şiddet’ sahneleri nedeniyle 5’er kez yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası vermişti. Ceza nedeni olarak dizinin 18’inci bölümünde; ailesi tarafından istemediği erkekle zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılması gösterilmişti.

Show TV, cuma akşamı RTÜK’ün cezanın uygulanması kararına ilişkin kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar vermişti. Ancak geçtiğimiz bölümün özetin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski nedeniyle yayını kesmişti.

Sina Koloğlu, RTÜK’ün 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL'lik ceza verdiği Kızılcık Şerbeti dizisine dair son bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Koloğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu yılın flaş dizisi Kızılcık Şerbeti tam da bu aşamaya geldi. RTÜK'ün verdiği 5 haftalık yayın ve para cezası sonrası yaşananlar, diziyi bu noktaya getirdi. Show TV son itirazını İdare Mahkemesi'ne yaptı. Cevap bekleniyor. Mahkeme, 'dizi sürsün' derse, 32 bölüm üzerinden düşünülen sezon finali gerçekleşecek. 'RTÜK haklı' derse, 27 bölüm sonunda final olacak. Bir başka şık, ki bu en istenmeyeni; dizinin final yapması. Şu an set durmuş durumda” ifadesini kullandı.

Koloğlu şunları kaydetti: “Bana gelen bilgi, çekilen bölümler yayınlanmasa da yapım şirketinin ücretleri ödeyeceği yönünde.”

Yorumlar (0)