Kızılcık Şerbeti oyuncularından samimi açıklamalar

DİZİ 23.03.2023, 15:47
Kızılcık Şerbeti oyuncularından samimi açıklamalar

Show TV’nin büyük bir ilgiyle izlenen ve fenomen haline gelen dizisi Kızılcık Şerbeti’nin sevilen oyucuları Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan ve Ceren Yalazoğlu Karakoç dün gece Bloomberg HT’de ekrana gelen Fatih Altaylı ile Bire Bir’e konuk oldu ve samimi açıklamalarda bulundu. Doyumsuz bir sohbetin gerçekleştiği program, sosyal medyada da çok konuşuldu.  

Son dönemin en çok konuşulan yapımlarından biri olan Kızılcık Şerbeti hikayesiyle seyirciyi ekran başına topluyor. Sevilen dizinin başarılı kadın oyuncuları, Kızılcık Şerbeti’ne dair duygu ve düşüncelerini Fatih Altaylı ile paylaştı. Dizinin işlediği konu ve verdiği mesajın topluma ayna tuttuğunu düşünen oyuncular, hikayenin gerçekte de bir karşılığı olduğunu ifade etti.

“BIÇAK SIRTI BİR HİKAYE”

Kızılcık Şerbeti’nin Kıvılcım’ı başarılı oyuncu Evrim Alasya, hikayenin bıçak sırtı bir hikaye olduğunu ve bu işin içinde olmaktan duyduğu mutluğu şu sözlerle ifade etti: “Çok zor, çok riskli ve bıçak sırtı bir hikâye. Bir kere yapımcımız Faruk Turgut bu taşın altına elini koymuş. Ben 1980 dönemi çocuğuyum, o dönemden bugüne o ötekileştirmeyi çok fazla derinden yaşadık. Altındaki meselemiz aslında bu coğrafyanın ana meseleleri; ötekileştirme, birbirimizi kabul etmeme ve yüzleşme. Bu senaryonun derdi benim de derdim.”

Oynadığı Kıvılcım karakterini ise şu sözlerle anlattı: “Kıvılcım karakteri aslında bir taraftaymış gibi duruyor ama o karakterin başkalarıyla yani önyargılı olduğu insanlarla karşılaştıktan sonraki evrilmesi beni çok heyecanlandırdı çünkü hayat böyledir. Sizin nereleriniz katıysa oraları törpüler hayat ve daha iyi bir versiyonunuza evrilirsiniz. O yüzden bu senaryoda bir oyuncu olarak bunların hepsini bir arada deneyimliyor olmak muhteşem.”

“KIZILCIK ŞERBETİ AYNA TUTTU”

Kızılcık Şerbeti'nde 'Sönmez' karakterine hayat veren usta oyuncu Aliye Uzunatağan ise, "Bu senaryonun en büyük başarısı akademik dille söylersek; gerçekçiliği. O kadar gerçek ki bu olay. Geçen gün bir hanımefendi beni yolda çevirip, 'Benim kızım aynı şeyi yaşıyor' dedi bana. Herkes kendi, örf, adet ve inancına göre yaşamalı ve biz de birbirimize saygı duymalıyız. Ayna tuttu bu dizi o yüzden sevildi. Hem muhafazakar hem de seküler bir aile anlatılıyor dizide. Senarist iç içe geçiriyor aileleri, ben de dizide anneanneyi oynuyorum. Torunlarıma hep orta yolda 'Biz karışamayız onların örf, adet ve inançlarına' diyorum.” ifadelerini kullandı.

"ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAK İSTEDİM"
Kızılcık Şerbeti'nde 'Alev Arslan'a hayat veren Müjde Uzman da, "Kızılcık Şerbeti o kadar tatlı gerçekçi ki... Normalde ben bir şey izlerken gerçekçilik peşinde koşmam. Hatta tam tersi yeteri kadar 'gerçek' görüyorum hayatta derdim. Bilim kurgu seyretmeyi severim, en azından başka bir hayat daha görmek için. 20 yıldır sektörün içindeyim. Elimi taşın altına koymak, artık kurgu değil de gerçek bir şeyi yansıtmayı ben de istedim. O kadar hayranım ki bu işe. Ben bu dizide bir an gülerken bir an kanım donuyor. Herkesin dönüşebileceğini, herkesin değişebileceğini, kimsenin mükemmel olmadığını herkesin içinde bir meleğin, bir şeytanın olabileceğini ama ne olursa olsun birlikte yaşamamız gerektiğini anlattığı için ben ilk defa bu kadar gerçek bir hikâyeye bağlandım" şeklinde konuştu.

"ÇOK HEYECANLANDIM"
Dizinin Doğa'sı Sıla Türkoğlu ise “İlk senaryo geldiğinde 'Ben bu işin bir parçası olmak istiyorum' dedim. Çok heyecanlandım. Bir yandan çok tehlikeli, bir yandan da insanlar bizim vermek istediğimiz mesajı algılayacak ve bizi sevecek sayacak. Sağ olsun derdimize ortak oldular ve sevdiler." dedi.

"İKİ FARKLI AİLENİN BİRBİRİNİ ANLAMA SÜRECİ”
Pembe karakterine hayat veren Sibel Taşçıoğlu, canlandırdığı karakter ve dizi hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Dizi iki farklı kültürden ailenin birbirini anlama süreçlerini anlatıyor. Sokakta seyirciden sempatik bir tavır geliyor ama benim aile içindeki davranışlarım nedeniyle kızdıkları da oluyor. 'Pembe' ezberden giden bir kadın. Aslında verdiği tepkiler tipik Anadolu kadını tepkisi. Özünde iyi bir insan.”

“HERKES BENİMLE DERTLEŞİYOR”

Kızılcık Şerbeti izleyicileri Nursema’nın hikayesini büyük bir ilgiyle takip ediyor. Ailesi tarafından zorla evlendirilen ve evlendiği kişi tarafından şiddet gören Nursema’nın yaşadıkları son haftalarda tüm Türkiye’yi ekran başına kilitledi. Nursema’ya hayat veren Ceren Yalazoğlu Karakoç, canlı yayında duygu dolu anlar yaşandı. Benzer sorunlar yaşayan insanların kendisiyle dertleştiğini söyleyen başarılı oyuncu, “O kadar çok mesaj aldım ki ben zorla evlendirildim diye. Senin bu yaşadığın şeyi aynı ben yaşadım diye” dedi ve bunları anlatırken gözleri doldu. "Dizinin rahatsız eden tarafı bu kadar gerçekçi olması" açıklamasında bulunan Karakoç, "Sette çok güzel bir aile ortamı var" diye konuştu.

Keyifli bir sohbetin gerçekleştiği programın kapanışında dizinin takipçisi olduğunu ifade eden Fatih Altaylı, Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncularına, senaristi Melis Civelek’e ve yapımcısı Faruk Turgut’a böyle zorlu bir işin altına girdikleri için teşekkürlerini iletti. “İyi ki yapmışsınız, iyi ki varsınız. İnşallah böyle senaryolar artar” diyerek övgü dolu yorumlarda bulundu.

Yorumlar (0)