“Mahrem” final bölümüyle bu akşam TRT 1’de

DİZİ 09.08.2021, 09:31 10.08.2021, 08:44
“Mahrem” final bölümüyle bu akşam TRT 1’de

FETÖ’nün karanlık mahrem yapılanmasını, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sızma faaliyetlerini ve 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçteki bilinmeyenleri anlatan “Mahrem” final bölümüyle bu akşam 20.00’de TRT 1 ekranlarına gelecek.

Yayınlanmaya başladığı günden itibaren yoğun ilgi gören “Mahrem”, FETÖ’nün ortaokul çağlarından itibaren öğrencilere nasıl yaklaştığını, askeri okullara nasıl eleman yerleştirdiğini detaylarıyla ve tanıkların açık beyanlarıyla anlatıyor. Askeri okullara yerleştirilen öğrencilerin örgüt tarafından takip edilme süreçleri ve yöntemleri örgüt içerisinde faaliyette bulunmuş etkin pişmanlar tarafından anlatılıyor.

“Mahrem”de TSK’ya sızan FETÖ’cü subaylar ele alınırken; ortalama bireyin nasıl soğukkanlı bir katile, ahlakî kaidelerden sıyrılmış bir fedaiye ve bir casusluk şebekesinin kullanışlı piyonuna dönüşme hikâyesi aktarılıyor.

FETÖ’nün, antidemokratik yönetimlerin mütedeyyin kitlelere yönelik baskıcı uygulamalarını da kullanarak kutsal değerleri nasıl istismar ettiği, insanların duygularını nasıl sömürdüğü, ihanete meşruiyet kazandırma amacıyla geliştirdiği yöntemleri, söylemleri ve tavırları da ilk kez “Mahrem” belgeselinde tüm çıplaklığıyla ortaya koyuluyor.

Şok mangaları ile hayatları karartılan askeri öğrenciler

FETÖ’nün askeri okullara yerleştirmek için özel olarak yetiştirdiği ve takibe aldığı gençlere askeri okullara giriş sınavı sorularını nasıl ve hangi yöntemlerle verdiği, FETÖ’cü olmayan askeri öğrencilerin TSK bünyesinden sistematik biçimde dışarı atılışı ve örgütün TSK üzerinde hakimiyet kurmasında büyük etkisi olan “Şok Mangaları” da belgeselde yer alıyor.

“Himmettir” diyerek çalınan sınav soruları

Belgeselde FETÖ’nün askeri okullara yerleştirmek için özel olarak yetiştirdiği ve takibe aldığı gençlere askeri okullara giriş sınavı sorularını nasıl ve hangi yöntemlerle verdiği de gözler önüne seriliyor.

159 ayrı mekânda çekildi

Prodüksiyonu 4 ilde, 159 farklı mekânda ve 11 haftada gerçekleştirilen “Mahrem” belgeselinin yönetmenliğini Hamit Çoşkun, yapımcılığını ise Halis Cahit Kurutlu üstleniyor.

Oyuncu kadrosunda Emrah Akduman, Birhan Tut, Yalgın Yeter, Faruk Pakiş, Asir Gündoğdu, Ali Öner, Mert Karabulut, Melih Özkaya, Batuhan Sert, Mert Özbek gibi isimlerin yer aldığı drama belgeselde 2 binden fazla figüran ve oyuncu rol aldı.

"Mahrem" dizisinin 9. ve 10. (Final) bölümlerinde FETÖ'nün yetiştirdiği ve TSK içerisinde göreve gelen subayların sızdırdıkları bilgiler, istenmeyen komutanların istifasına neden olur. Bölümde örgütün darbeye giden yolda askeri yapılanma şeması, örgütsel tanımlı görevleriyle birlikte yer alıyor.

15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde aktif rol alan isimler, darbe öncesi ve sonrası planlar ve kalkışmanın hazırlığı detaylı bir şekilde konu ediliyor.

Mahrem belgeselinin ana karakterlerinden biri olan ve şok mangaları yüzünden Harp Okulu’ndan ayrılmak zorunda kalan Aydın Çopur’un 15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığı gece Beştepe’de, Jandarma Genel Komutanlığı’nın önünde şehit olması da bu bölümde anlatılıyor. Bölümde Şehit Aydın Çopur’un ailesi ve o gece yaşananların tanığı olan kuzeniyle yapılan özel röportajlar da bu bölümde yer alıyor.

Etkin pişmanlık yasasından yararlanan eski örgüt üyelerinin ilk kez açık kimlikle verdikleri röportajlara yer verilen, gerçek olaylar ve kişilerden yola çıkarak hazırlanan 10 bölümlük “Mahrem” belgeseli, final bölümüyle 9 Ağustos (bu akşam) saat 20.00’de TRT 1 ekranlarına gelecek.

Eski örgüt üyelerinin yanı sıra FETÖ mağdurlarının da ifadelerine yer verilen “Mahrem”in, TRT 1 Youtube hesabında yayınlanan bölümleri bugüne kadar 15 milyondan fazla, sosyal medyada ise 50 milyon’a yakın olmak üzere yaklaşık 65 milyon görüntülenme aldı.

Yorumlar (0)