"Meryem'in bana göre artıları var!"

DİZİ 17.11.2020, 10:05 18.11.2020, 09:19
"Meryem'in bana göre artıları var!"

Netflix'in yeni yerli yapımı Bir Başkadır dizisi gündemden düşmüyor. Gazeteci Ayşe Arman, dizinin başrol oyuncusu Öykü Karayel'le dizi hakkında samimi bir röportaja imza attı.

Karayel, "Kendini, canlandırdığın örtülü ve muhafazakar Meryem’e ne kadar yakın hissediyorsun?" sorusuna "Çoook. Meryem içimizden biri. Beraber yaşadığımız insanlardan biri." yanıtını vererek, benzerlikleri ve farklılıklarını şöyle ifade etti; "Onun bana göre artıları var! Mesela Meryem, sezgileri çok kuvvetli bir kadın.

İçgüdüsel olarak, kendine, neyin iyi geldiğini biliyor. Kendisini ifade etmekte aslında bana nazaran çok daha başarılı! Ama birtakım kalıpların içine düşmüş. Sıkışmış hissediyor bazı açılardan kendini. Peki bu, onun suçu mu? Hayır! Hayat, buna sebep olmuş, yaşadığı sosyal çevre buna sebep olmuş… Fakat oradan çok saf, çok naif bir şekilde kendine çıkış yolları bulabiliyor."

En çok dikkat etmeye çalıştığın şeyin ne olduğuna dair soruya "Genel olarak her rolde beni -bütün oyuncuları- bir sınav bekliyor, o da sahicilik...  Ben de canlandırdığım karakterin olabildiğince gerçek olmasına çalışıyorum. O karakteri özümsemeye, anlamaya çalışıyorum. Empati kuruyorum. Daha doğrusu, ben, o olmaya çalışıyorum! Her sahnede, 'O, bunu yapar mıydı?'ya çok takılıyorum… Evet, zor. Ama yaptığımız işi, güzel yapan da bu. Sahicilik. Ancak o zaman, rolünün hakkını verebiliyorsun…" yanıtını verdi. 

Meryem gibi bir kadının, evine gündeliğe gittiği Sinan gibi birine romantik duygular beslemesiyle ilgili de konuşan Karayel; "Farklılıklar, her zaman bizi itmez. Tam tersine bazı insanlar için çekicidir. Meryem, o manada, biraz daha meraklı ve açık bir insan. Dolayısıyla Sinan gibi çevresinde çok olmayan birinden etkilenmesi kadar doğal bir şey yok bence!" dedi. 

Yorumlar (0)