Nesrin Cavadzade ardından yeni tedbir!

DİZİ 23.11.2021, 10:12 24.11.2021, 09:29
Nesrin Cavadzade ardından yeni tedbir!

Başarılı oyunculukları, rejisi ve esprili hikaye ve replikleriyle seyirciyi her pazartesi ekran başına toplayan Yasak Elma'ya geçen sezon veda eden Nesrin Cavadzade'nin ardından sözleşmeye özel madde eklendiği ortaya çıktı.

Cavadzade yaşanan gerginlik sonrası işini bitirmeden seti terk etmiş, ardından da doktor raporu alıp telefonlarını açmamıştı. Yapımcının telefonunu da açmayan oyuncuya stoksuz çekilen dizinin bölümünün tamamlanmasını riske ettiği için yapılan hikaye değişikliğiyle cenaze sahnesi yazılmıştı.

Yaşanan bu olay sonrası oyuncu sözleşmelerine ayrı bir madde daha eklendi. TRT Haber'de yer alan habere göre; oyuncu set programı doğrultusunda tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış doktor raporuyla kanıtlanabilir hastalık, ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun vefatı ve adli makamlardan icabet etmesi zorunlu çağrı ve davetler dışında bir sebeple o günkü rolü bitmeden seti terk etmesi halinde bu durum, yönetmen, yardımcı yönetmen, prodüksiyon amiri ve uygulayıcı yapımcı tarafından tutanak altına alınacak.

Bu halde oyuncu, seti terk ettiği gün başına 10 bölüm ücreti kadar cezai şartı yapımcıya ödemekle sorumlu... Ayrıca oyuncu işine zarar verecek tüm sözleşme yükümlülükleri ihlallerinde de toplam 750 bin TL cezai şartı ödemek zorunda.

Yorumlar (0)