Osman Bey düşmana fırsat vermiyor

DİZİ 29.11.2023, 12:10 29.11.2023, 14:58
Osman Bey düşmana fırsat vermiyor

Burak Özçivit'in başrolde yer aldığı atv ekranındaki beşinci sezonunda da  izleyiciden büyük ilgi gören ‘Kuruluş Osman’ın 20:00’de yayınlanacak olan 138. bölümünde Karacelasun, kardeşi Akcelasun’un intikamını almak için Uçlar’a gelip baskın verirken, Yakup Bey’in hayatı tehkikeye girer.

Karacelasun, kardeşi Akcelasun’un intikamını almak için Uçlar’a gelmiştir. Karacelasun, Üstat Gera ile karşılaşır. Üstat Gera ve Karacelasun ittifak edecek midir? Birbirlerine şartları ne olacaktır?

MALHUN HATUN’DAN HOLOFİRA’YI ÜZECEK HAMLE!

Orhan Bey ve Holofira’nın aşkı gitgide büyümektedir. Fakat Malhun Hatun’un bir hamlesi Holofira’yı oldukça üzer. Bu hamle nedir? Alaeddin Bey ve Gonca Hatun birbirleriyle kılıç kılıca gelirler. İkili birbirine neyin hesabını sormaktadır? Karacelasun ve nökerleri Uç Pazar’a baskın verir. Mehmet Bey olay üzerine çok öfkelenir. Her şeyden Osman Bey’i sorumlu tutar. Baskında Uç Pazar’da verilen kayıp çok mu fazladır? Baskında kimler zarar görecektir?

Osman Bey büyük bir tehlike olduğunun farkındadır. Fakat “Korku Müslüman toprağında yaban ot gibidir asla yeşermez amma eğer ki yeşertmeye çalışırlarsa buna da asla müsaade etmeyiz!” diyerek düşmana fırsat vermeyeceklerini ortaya koyar!

Yakup Bey o esnada Türkmen Bey’leriyle toplanmıştır. Ne Moğol’a ne de Bizans’a göz açtırmayacaklardır. Fakat biatını geri aldığı için Osman Bey bu toplantıda yoktur. Osman Bey; Moğollar’ın, Türkmen Beylerinin, kendisinin ve de Yakup Bey’in peşinde olduğunun farkındadır. Saadet Hatun’a Yakup Bey’in nerede olduğunu sorar. Yakup Bey’in canı tehlikededir.

Osman Bey ve alpları Moğollar’ın tuzaklarını bozmak için çıktıkları yolda tuzaklarla karşılaşırlar. Yakup Bey ve Türkmen Bey’leri de Karacelasun’un pususuna uğramıştır.

Osman Bey ve alpları Yakup Bey’leri kurtarabilecekler midir?

Yorumlar (0)