Osman Bey Romanos’un cezasını kesiyor

DİZİ 15.06.2022, 13:48 15.06.2022, 15:29
Osman Bey Romanos’un cezasını kesiyor

atv ekranında yayınlanan ve seyirciden büyük ilgi gören Kuruluş Osman bu akşam sezon final bölümüyle izleyici karşısında olacak.

Dizide Kumral Abdal, Demirci Davud ve Akça Derviş Romanos’un elindedir. Romanos, Osman Bey’in kurduğu oyunu çözebilmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Kumral Abdal, Akça Derviş ve Demirci Davud, Romanos’un işkencelerine dayanabilecek midir? Bala, Malhun ve diğer Hatunlar onları kurtarabilecekler midir?

DEMİRCİ DAVUD KENDİSİNİ ÖNE ATIYOR

Osman Bey kapısına dayandığı Yenişehir’de çetin bir direnişle karşılaşır. Osman Bey, Yenişehir’in fethi için bilek gücünün yanında zekasını da konuşturacaktır. Osman Bey’in dahiyane planı nedir? Sonunda Kayı Alpları, Yenişehir’in kapılarına dayanır… Neye uğradığını şaşıran Romanos ve askerleri kirli bir oyun oynamaya kalkışır… Savaşın en çetin anlarında, Demirci Davud canı pahasına, Kayı sancağının dalgalanabilmesi için kendisini öne atar. Demirci Davud kurtulabilecek midir?

Osman Bey ve Alpları, Yenişehir’i ele geçirir. Romanos’la vuruşan Osman Bey, onun kellesini alarak cezasını keser. Bu yeni bir zaferdir ancak Yenişehir ahalisi Osman Bey için yeni bir sorun mu olacaktır? Osman Bey’in Yenişehir’i fethetmesi Bitinya’da hakim güç olduğu anlamına gelecektir. Osman Bey’in peş peşe yaptığı fetihler Konya’da nasıl yankılanacaktır? Sultan Alaeddin, Yenişehir’in fethine nasıl tepki verecektir?

Yorumlar (0)