"Petrus karakteri sayesinde Latince öğrendim"

DİZİ 13.03.2021, 11:28
"Petrus karakteri sayesinde Latince öğrendim"

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’ın oyuncusu Mert Turak, canlandırdığı Petrus karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

Petrus’un kariyerinde bir ilk olduğunu anlatan Turak “Petrus’un bana en büyük katkısı Latince’ye giriş yapmam oldu. Eşim de bana ‘Sen artık çatır çatır Latince konuşuyorsun’ diyor. Petrus, Papa’nın adamlarından biri. İnançlı biri ve inandıkları uğruna hayatını hiçe sayabilecek bir görevin içinde. Her an boynu vurulabilir, her an yakalanabilir. Bir taraftan da böyle adamların inançları onları buralara getirebiliyor.

Onun dünyasını keşfetmek, biraz casus filmleri izlemek, biraz o külliyata girmek, karda yürürken izini belli etmemek gerekiyor. Öyle bir adam ki çatalla bile adam öldürebilir. Ben oyuncu olarak hiç kötü karakter oynanamamıştım. Seyirci beni hep ailenin iyi çocuğu, hep güzel rollerde gördü. İlk defa böyle bir karakter çalışıyorum ve bana çok şey kattı diyebilirim.

İnançların uğruna neler yapabileceğini gösterdi. Petrus’un kendini kırbaçladığı bir sahne vardı. Ahmet Hoca da gelip kırbaca baktı ve dedi ki: ‘Bunların ucuna kancaları koydunuz mu?’ Bana döndü ‘Mert vuracaksın değil mi?’ dedi. Ben de ‘Tabii hocam, elimden geldikçe vuracağım’ dedim. Hemen başladım ve içimden ‘Ne kadar acıtabilir ki?’ diye düşündüm.

Sallamamla bel boşluğuma öyle kötü denk geldi ki acı beynime çıktı. Kayıtta olduğumuz için kesemiyorum da. Çok bağırdığımı söylediler ama canımın yandığını da diyemiyorum. Petrus ile maceramız güzel gidiyor” derken, anlattığı anısıyla işine olan heyecanını da yansıttı.

Yorumlar (0)