RTÜK, Disney Plus'ın "Atatürk" dizisiyle ilgili inceleme başlattı!

DİZİ 02.08.2023, 08:51 04.08.2023, 14:01
RTÜK, Disney Plus'ın "Atatürk" dizisiyle ilgili inceleme başlattı!

Türkiye'deki yayın hayatına geçen yıl başlayan Disney Plus, Aras Bulut İynemli'nin başrol oynayacağı 'Atatürk' dizisini de duyurmuştu.

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Disney Plus Türkiye'nin 'Atatürk' dizisinin iptal edilmesini istedi. Bu paylaşımın ardından Disney Plus'ın aldığı ani kararla platformdaki tüm orijinal Türk yapımlarını tek tek kaldırıldı. Atatürk dizisiyle ilgili ise Disney Plus'ın resmi sosyal medya hesabından, "Orijinal dizi Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında" ifadeleri kullanılmıştı.

Ancak dizinin Disney Plus'ta değil, FOX Türkiye'de ekrana geleceği gündeme gelince platforma tepkiler yağdı. Disney Plus bu konudaki sessziliğini korurken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Disney'in Atatürk'ü yayınlamama kararının ardından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Şahin mesajında, “Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum." ifadelerinin kullandı. 

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın haberine göre ise Disney Plus bugün konuya dair bir açıklama yapacak. 

Yorumlar (0)