Sabbah yeni planlar peşinde

DİZİ 01.03.2021, 09:44 02.03.2021, 09:22
Sabbah yeni planlar peşinde

TRT 1’in iddialı dizisi ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, bu akşam 23. bölümüyle ekranlara geliyor. Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan Uyanış: Büyük Selçuklu’da, Kılıçarslan’ın Anadolu’ya gitmekte olduğu yanlış bilgisini duyurarak Markus’u tuzağa çeken Melikşah, onu öldürüp Tapar’ın intikamını almıştı.

Markus’un ölümüyle kutsal mızrak da Selçuklu’nun eline geçmişti. Öte yandan Melikşah’ın kutsal mızrağı ele geçirmesi ve topraklarına sızan Haçlıları dize getirmesi İslam dünyasındaki itibarını arttırmıştır. 

Melikşah ile arası giderek açılan ve onunla uzlaşmaz bir noktaya varan Tekiş, Melikşah’ı tahttan indirmekle sonuçlanabilecek her yola başvuracaktır. Devletin içinde bulunduğu siyasi ve sosyal çalkantıyı bahane ederek Selçuklu Devleti’nin kurucu unsuru olan ve belkemiğini oluşturan Türkmen Beylerini Melikşah’a karşı etrafında birlik olmaya çağıracaktır.

Şelemzar’da Batıni tüccarlar, ahaliyi kendi batıl yollarına çekmek için harekete geçmişti. Batıni hekimler Darüşşifa’da hızla yuvalanmaya başlamıştı. Faaliyetlerin hızlanmasını isteyen Sabbah, Faysal’a Şelemzar’da bir Batıni medrese kurmasını söylemişti. Şelemzar’da Batınileri giderek güçlenirken; ahalinin arasına karışan Gazali, yasaklı olan Batınilerin Şelemzar’da çoğalmaya başladıklarını anlamıştı. 

“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Leyla Feray, İlker Kızmaz, İsmail Ege Şaşmaz, Sezin Akbaşoğulları, Kaan Taşener; Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

Uyanış: Büyük Selçuklu yeni bölümleriyle her Pazartesi saat

Yorumlar (0)