Sencer pusuyu engelleyebilecek mi?

DİZİ 08.03.2021, 09:43 09.03.2021, 09:17
Sencer pusuyu engelleyebilecek mi?

TRT 1’in yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyen, yayınlandığı ilk günden bu yana zirveden düşmeyen dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu 24. bölümüyle ekranlara geliyor.

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin yeni bölümünde Tapar, Başulu’nun yıllardır hasretini çektiği anası olduğunu, Başulu’dan bilmediği bir kardeşi ve bu kardeşinin de Sencer olduğunu öğrenmişti. Bunun üzerine büyük bir şok yaşayan Tapar, Sencer ile Başulu’ya; herkesten habersiz ve Nizamülmülk’ün elinden çıkmış gibi bir pusula göndermiş ve onlarla köhne evde buluşmuştu. Sencer, Başulu ve Tapar’ın yüzleşmesi nasıl bir sonuca gebedir? Tapar, öğrendiği bu “yakıcı sırrı” Melikşah’a açacak mıdır?

Melikşah’ın Kuvel Kalesi fethi için Oğuz Beylerini etrafında toplamak adına harekete geçen Sencer, onlarla çok gizli bir bölgede buluşma ayarlamıştı. Ne var ki; Nizamülmülk’ten (Aslında Tapar’dan) ivedi bir pusula gelince Başulu ile beraber köhne eve gitmek zorunda kalmıştı. Bu yüzden Oğuz Beyleriyle olan toplantıya gidememişti.

Öte yandan; Oğuz Beylerinin Sencer’in etrafında birleşmesinden endişe eden Tekiş, İzakyos’a beylerin buluşacağı yeri ihbar etmiş ve Bizanslıların buraya baskın yapmasına ön ayak olmuştu.

İzakyos’un Oğuz Beylerine attırdığı pusu ne gibi sonuçlar doğuracaktır? Sencer, bu pusuyu engelleyebilmek için beylerin yardımına yetişebilecek midir? Tekiş’in kendilerine kurduğu komployu aşikâr edebilecek midir? Diğer taraftan İzakyos, Melikşah’ın kendisine geri gönderdiği kutsal mızrağın üstündeki zehirden etkilenip ölümün kıyısına varmıştı. Hasan Sabbah’ın sadık müttefiki İzakyos ölecek midir?

Tüm bunların yanı sıra Terken ile Gevher, Başulu’nun mezarını açtırıp; Melikşah’ın sırrını ortaya çıkaracakken Zübeyde yetişip; onlara engel olmuştu. Daha önce sırrı daha fazla kurcalamaması için ikaz edilmiş olan Terken’in işlediği bu suçu Melikşah öğrenecek midir? Terken’in akıbeti ne olacaktır?

Yorumlar (0)