"Sipahi" karakterlerini yakından tanıyalım

DİZİ 12.12.2022, 09:49 12.12.2022, 17:37
"Sipahi" karakterlerini yakından tanıyalım

Show TV’de ekrana gelecek olan, yapımını CNP Film’in, yapımcılığını Mehmet Canpolat ve Sadi Canpolat’ın üstlendiği, başrollerinde Kaan Yıldırım, Özge Gürel ve Kerem Alışık’ın yer aldığı “Sipahi” ilk bölümüyle bugün izleyiciyle buluşuyor.

Senaryosunu Ali Doğançay’ın yazdığı, yönetmenliğini ise Hakan İnan’ın üstlendiği Sipahi’nin güçlü oyuncu kadrosunda; Sinan Tuzcu, Başak Gümülcinelioğlu, Erkan Bektaş, Nurettin Sönmez, Çağdaş Onur Öztürk, Serhat Nalbantoğlu, Emre Bulut, Gözde Okur, Elit Andaç Çam, Zeynep Oymak, Berrin Arısoy, İsmail Düvenci ve Selçuk Borak gibi başarılı isimler yer alıyor.

Dizinin konusuna gelince; Batı’nın karanlık güçlerinin desteklediği ‘Manager’ yapılanması, Türkiye için açık tehdit haline gelmiştir. Türkiye’de kaos yaratacak, halkı korku ve paniğe sevk edecek kanlı terör eylemleri gerçekleşmektedir. Türk ekonomisi çeşitli sınavlardan geçmekte, Metavarse, dark web, kripto iletişim sistemleri ve internet sistemleri üzerinden ülkenin en hassas noktaları siber saldırılara uğramaktadır. Bu karmaşık ve komplike düşman; ülke içindeki çok çeşitli grupları da aktif olarak kullanmaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Sipahileri, bu tehlikeyi fark eder ve süratle reaksiyon gösterir.

Hadi dizideki karakterleri yakından tanıyalım:

KORKUT ALİ TÜRKOĞLU (KAAN YILDIRIM

Korkut Ali, MİT’in yetiştirdiği zeki, başarılı ve gözü kara bir istihbarat çalışanıdır. Akıllı ve çalışkan olan Ali, dedesinin izinden gitmek istemiş ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nda zorlu eğitimlerden başarı ile geçerek çalışmaya başlamıştır. Korkut Ali, zekâsı ve dikkati sayesinde Avusturya’da izlediği bir adamın telefon bilgilerine gözlerinin önünde öldürülse de ulaşmayı başarır. Bu operasyonda tanıştığı ve kimliğini güvenlik için saklamak zorunda kaldığı Terörle Mücadele Komiseri Canan’dan etkilenen Ali, duyguları ve zorlu görevi arasında denge kurmaya çalışmaktadır. Korkut Ali, telefonda karşısına çıkan, terör saldırılarında da parmağı olan Habtor Bin Said ve Goran Losic’i bulup, durdurmalıdır. Habtor’la geçmişte mücadele etmiş, eski MİT çalışanı Yıldırım’ın geri dönüp, Korkut Ali’nin yanına verilmesi ile kendisini geçmişle bağlantılı bir intikam hikayesinin içinde bulur.

CANAN DOĞAN (ÖZGE GÜREL) 

Antalya’da doğup büyümüş, ailenin büyük kızı. Kendisinden küçük bir kız kardeşi var. Anne babası boşandıktan sonra İstanbul’a taşınmışlar. Kız kardeşine ikinci anne durumda, her zaman kontrollü ve dikkatli. Başarılı bir polislik geçmişi olan Canan’ın bugüne kadar içine girdiği tüm operasyonlar başarıyla sonuçlanmıştır. En büyük öfkesi adaletsizliktir. Ali’nin tersine kurallara uyan takım oyunun başarısına inan disiplin her şeyin başıdır diyen birisidir. Canan için öncelik mesleği ve vatanının güvenliği olduğundan özel hayatına dahil olan kişiler fazla dayanamaz. Canan da Ali ile karşılaşana kadar aşk konusunu düşünmemektedir ama Ali ona ezber bozdurur. Canan, görevde iken kontrollü olmaya çalışsa da çoğu zaman gözü kara şekilde davranır. Bu yönüyle Ali ile ortak özelliktedir. Her ne kadar önce dirense de Ali’ye karşı olan duygularını zamanla kabul edecektir.

YILDIRIM BOZOK (KEREM ALIŞIK) 

Uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görev almış ve büyük başarılara imza atmış, Yıldırım Bozok. Karısının, Habtor Bin Said tarafından öldürülmesinin ardından yapılan operasyonda Habtor’un öldürüldüğünü düşünür ve Sapanca’daki evinde inzivaya çekilir. Ada, adında bir kızı olan Yıldırım, o olaydan sonra kızı ile de bağlarını her geçen gün kaybeder. Kendine kurduğu huzurlu dünyada her şeyden uzak yaşarken bu düzen, Ali’nin gelmesi ve Habtor’un hala yaşadığını söylemesi ile değişir. Habtor’un vatan üzerinde hain planlarına devam ettiğini öğrenen Yıldırım, görevinin başına geri döner. Kendini hâkim olmayı çok iyi bilen Yıldırım, konu Habtor olduğunda kontrolünü kaybetmek ile doğru karar almak arasında kalmaktadır. Yıllardır unutamadığı karısının aşkını kalbine gömen Yıldırım, Narin ile aşkı yeniden hatırlar.

GORAN LOSİC - THOMAS HARTMAN (SİNAN TUZCU) 

Sırp bir iş adamının tek oğlu ve milyarlarca dolarlık mal varlığının tek varisi. Güç ve para her zaman yanında olduğu için kendisini doğuştan seçilmiş insan olarak görmekte olan Goran, Thomas Hartman ismini dünya çapındaki işlerinde kullanmaktır. Hartman olarak ailesi büyük bir vakıf kurmuş, Goran da Thomas olarak başına geçmiştir. En çok kullandığı maşası da Habtor Bin Sait’tir. Goran, dünyayı yönetme hedefinde çok iyi bir manipülatördür. Acımasız ve soğukkanlı yapısı sayesinde masum insanların öldürülmesine kolayca karar verir. Hartman Vakfının eğitmenlerinden Narin ile tanıştıktan sonra bir konuda rakipsiz olmadığını fark eder. Narin, Yıldırım’a aşıktır. İflah olmaz bir Türk düşmanı olan Goran için farklı bir kulvarda bir Türk’le savaş başlamıştır. Yıldırım’dan Narin’i almaya çalışırken, yüzündeki maskeye iyi sarılmalıdır.

EZGİ SANCAK (BAŞAK GÜMÜLCİNELİOĞLU) 

Bosna Hersek’li Boşnak kızı Ezgi, ailesini Bosna Hersek savaşında yaşanan Srebrenista katliamında kaybetmiştir. Türkiye’ye Ali’nin dedesi Fahrettin’in içinde olduğu Türk ekibi tarafından getirilir ve sahip çıkılır. Ezgi, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birinde Psikoloji okumuş. Fahrettin’i kendi dedesi gibi seven Ezgi de Ali gibi onun yolundan gidip Milli İstihbarat Teşkilatına girmiştir. Çok iyi dövüşmekte ve güçlü karakterde olan Ezgi için duygusal zayıflığa yer yoktur. Dışarıdan demir gibi sinirleri var gibi duran ezgi, yalnız kaldığında duygusallaşmakta ve ailesinden geriye kalanları aramaktadır.

HABTOR BİN SAİD (ERKAN BEKTAŞ) 

Arap asıllı İran’da büyümüş Ortadoğu’nun amansız kötü adamı. Goran’la tanıştıktan sonra gözünü Ortadoğu’dan başka ufuklara doğru diker. Zeki, acımasız, aklına koyduğunu yapan bir adam olan Habtor, Goran’ın en güçlü maşası. Goran, tüm kötü eylemleri için Habtor’u ve adamlarını kullanıyor. Habtor, Ortadoğulu olsa da kendisini batılı görüyor ve bu eylemlerden sonra karısıyla yeni bir hayat planlıyor. Ancak bu tekinsiz adamın Yıldırım’la geçmişte kapanmamış hesabı var. Yıldırım, Habtor’un yaşadığını öğrendikten sonra peşine düşünce Habtor, köşeye sıkışmaya başlar. Kızı Dora’nın hastalığı ve karısı Jasmin’in uzaklaşması da Habtor’a hatalar yaptırır. Goran ise hata kabul etmeyen bir üst akıldır. Habtor’un Goran’la ters düşmeye başlaması yalnız kalmasına ve hatalar yapmasına sebep olmaya başlar.

HABTOR BİN SAİD (ERKAN BEKTAŞ) 

Arap asıllı İran’da büyümüş Ortadoğu’nun amansız kötü adamı. Goran’la tanıştıktan sonra gözünü Ortadoğu’dan başka ufuklara doğru diker. Zeki, acımasız, aklına koyduğunu yapan bir adam olan Habtor, Goran’ın en güçlü maşası. Goran, tüm kötü eylemleri için Habtor’u ve adamlarını kullanıyor. Habtor, Ortadoğulu olsa da kendisini batılı görüyor ve bu eylemlerden sonra karısıyla yeni bir hayat planlıyor. Ancak bu tekinsiz adamın Yıldırım’la geçmişte kapanmamış hesabı var. Yıldırım, Habtor’un yaşadığını öğrendikten sonra peşine düşünce Habtor, köşeye sıkışmaya başlar. Kızı Dora’nın hastalığı ve karısı Jasmin’in uzaklaşması da Habtor’a hatalar yaptırır. Goran ise hata kabul etmeyen bir üst akıldır. Habtor’un Goran’la ters düşmeye başlaması yalnız kalmasına ve hatalar yapmasına sebep olmaya başlar.

KEMAL YÖRÜKOĞLU (NURETTİN SÖNMEZ) 

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın İzmirli efesi. İri yarı bedeninin ardında çok hassas ve duygusal. Karamsar biri ama her zaman çözüm buluyor. Ekibin fiziki açıdan en güçlü adamı ama bir o kadar da kırılgan. Kemal’i en çok karısı Meral ile bir türlü çocuk sahibi olamamaları üzüyor. Bir terör saldırısında öldürülen meslektaşı Ferhat’ın kimsesiz kalan bebeğini evlat edinmek için Meral ile birlikte büyük bir uğraşa girecek. Bu süreçte Meral ve mesleği arasında zorluklar yaşamaya başlayacak.

YUSUF ÇETİN (ÇAĞDAŞ ONUR ÖZTÜRK) 

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başarılı üyelerinden biridir. Karadenizlidir aksanı olmasına rağmen görev sırasında aksanını çok iyi saklar. Evli ve iyi bir aile babası olan Yusuf’un en büyük korkusu vatanından sonra ailesine zarar gelmesidir. Ekip arkadaşlarını çok seven onlara aynı zamanda kol kanat geren Yusuf, tehlikeli görevlerde Karadenizlilere mahsus zekâsı ile kötü durumları lehine çevirir. Çok iyi bir gözlemci, aşırı detaycı olan Yusuf, çocuklarının ergenlikte yaşadıkları sıkıntılar ve ailesine kadar sızan tehlikeyi geç fark edecek, bunlarla mücadele etmek zorunda kalacaktır.

ESRA ÇETİN (GÖZDE OKUR) 

Yusuf’un karısı. Ergenlik çağındaki kızı ve oğluyla uğraşırken bir yandan da kendi işini kurmaya çalışıyor. Eşine ve çocuklarına çok düşkün bir Karadeniz kadını. Kendi halinde bir kadın gibi görünse de damarı tutunca çok cesur davranıyor. Kızının ve oğlunun yanlış seçimleri yüzünden zorluklar yaşamak zorunda kalıyor.

MERAL YÖRÜKOĞLU (ELİT ANDAÇ ÇAM İNAN) 

Meral, Kemal’in acil servis doktoru olan eşidir. Çok başarılı bir doktordur. Hayatındaki en önemli kişi olan Kemal’i çok seven ve ondan çocuğu olsun isteyen Meral, anne babasız kalmış olan Çınar’ı evlat edinmeyi çok istemektedir. Kemal’in öldürülen arkadaşının bebeği olan Çınar’ı aynı zamanda emanet olarak da görmektedir. Önüne Çınar’ın annesi olmasını engelleyecek engeller çıkacak, Meral hepsi ile mücadele edecektir.

Yorumlar (0)