tabii orijinal yapımı Dayton'un ilk bölümü TRT 1’de yayınlanacak!

DİZİ 08.07.2023, 14:14 11.07.2023, 14:55
tabii orijinal yapımı Dayton'un ilk bölümü TRT 1’de yayınlanacak!

TRT 1, “tabii kuşağı” konseptiyle hazırlanan dizilerinin ilk bölümlerini yayınlamaya devam ediyor. İlk sezonda yer alan 6 bölümüyle yayına giren tarih ve dram türündeki Dayton’ın ilk bölümü, 10 Temmuz Pazartesi akşamı TRT 1 izleyicisiyle buluşacak.

“tabii kuşağı” yaz ayları süresince her pazartesi TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Ömrünü barışa adayan Aliya’nın ve Bosna halkının en uzun günleri: Dayton

Yönetmen koltuğunda Başak Soysal’ın oturduğu dizinin oyuncu kadrosunda Levent Öktem, Okday Korunan, Şehsuvar Aktaş, Şükrü Türen, Bülent Alkış, Ahmet Mark Somers, Başak Daşman, Mehmet Bilge Aslan, Yıldız Kültür yer alıyor. Senaryosunu Ümit Cihan Canpolat ve Rabia Bozkurt’un hazırladığı dizinin yapımcılığını ise M. Hakan Sancaktutan ve Şeref Diler üstleniyor.

Tarih ve dram türündeki Dayton’ın konusu şöyle:  1992’de başlayan Sırp kuşatmasının ardından 3 yıldan fazla zaman geçmiş ve taraflar, aralarında bir anlaşma imzalanabilmesi için Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletindeki Dayton’da bir araya getirilmiştir. Savaş hâlâ devam ederken heyetler arasında müthiş bir pazarlık başlar. Bosnalı lider Aliya İzzetbegoviç,  başından beri çetin geçeceğini bildiği müzakerelerde, ülkesinin sınırlarını korumanın ve savaş suçlularının yargılanmasının savaşını verirken Sırp lider Miloseviç’in uzlaşmaktan uzak tavrıyla uğraşmak zorunda kalır. Dayton’da müzakereler sürerken paralel hikayede, Kahramanoviç ailesinin 3 yılı aşkın sürece yayılan hikayesi görülür. Küçük kızları Amira’nın doğum günü için Sırp komşularıyla bir araya gelen aile üyeleri günün sonunda kendilerini savaşın gerçek yüzüne ve Sırp zulmünün her yönüne maruz kalacakları kamplarda bulacaktır. Aliya’nın görüşmelerdeki her stratejik hamlesi hem bir milletin hem de yüzyıllarca bir arada yaşamış halkların kaderi adına daha da önem taşımaktadır çünkü pamuk ipliğiyle bağlı barışı yaşatmak, savaştan daha güç bir görevdir.

tabii, Türkiye’de tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyor

Yorumlar (0)