Taçsız Prenses'te kim kimdir?

DİZİ 10.01.2023, 14:00 10.01.2023, 15:53
Taçsız Prenses'te kim kimdir?

Yapımını MF Yapım’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Volkan Keskin’in oturduğu ve senaryosunu Pınar Bulut ile Onur Koralp’in yazdığı “Taçsız Prenses” dizisi bu akşam izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

FOX izleyicisiyle buluşacak dizinin kadrosunda; İsmail Hacıoğlu, Sümeyye Aydoğan, Tolga Tekin, Elif Kurtaran, Seda Akman, Mustafa Kırantepe, Feride Çetin, Merve Bulut ve Merve Şen gibi birbirinden çok sevilen oyuncular yer alıyor.

Taçsız Prenses’te; Hayatı boyunca hayalperest annesi Şirin’in (Feride Çetin) masallarıyla büyüyen Masal (Elif Kurtaran), annesinin kalp hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılmasıyla soğuk ve gerçekçi bir dünyanın içine hapsolur ve alabildiğine yırtıcı, hırçın, her kötülüğü yapabilecek bir kıza dönüşür. Masal’ın ilk destek göreceği kişi öğretmeni Evgin (İsmail Hacıoğlu) olurken işler zamanla herkes için tersine dönecektir. Kahramanımız Masal yolculuğu boyunca, bir yandan kendi masalını ararken bir yandan da hikayenin diğer kahramanlarının yarım kalmış masallarını tek tek tamamlayacak ve bu yolculukta Masal’ın en yakını ise yanından ayrılmayan köpeği Köfte olacaktır…

Karanlığın içinde umudu bulma hikayesi “Taçsız Prenses”, bu akşam saat 20.00’de FOX’ta.

Taçsız Prenses'in karakterleri;

MASAL - ELİF KURTARAN

Masal azıcık ilgi gösterilse pırıl pırıl parlayacak, zehir gibi akıllı, eline attığı hemen her işte başarılı, iyiler iyisi, güzeller güzeli, küçücük bir kız. Ama diğer yandan da ufacık yaşında hayat gailesine atılmış yorgun bir savaşçı, hayatta kalmak için hırsızlık yapmak, yalan söylemek zorunda bir nitelikli dolandırıcı, bir küçük haydut. Annesi hastalandığından beri, yaklaşık son 1 senedir, neredeyse kendi başına yaşıyor. Ama bunu annesinden saklıyor. Hayırsız üvey babası Fuat’la da sürekli mücadele halinde. Fuat, Masal’ın sırtından para kazanmak istiyor. Ama Masal’a diş geçirmek kolay değil. Kapışıyor, didişiyor, sürekli kavga ediyorlar… 

Masal’ın en büyük hayali ve amacı bir gün annesinin ameliyat olup iyileşmesi ve tekrar beraber yaşamaları… Masal’ın bu uğurda yapmayacağı şey yok. Yanında sadık köpeği Köfte, Masal bu yolculukta dokunduğu bütün hayatları değiştirecek; hayatın içine sıkışmış, bütün o yarım kalmış masalları tamamlayacak.

EVGİN - İSMAİL HACIOĞLU

Masal’ın sınıf öğretmeni ve manevi babası. Evgin dürüst, ilkeli, neredeyse Çalıkuşu’nun Feride’si gibi idealist bir öğretmen. Diğer taraftan da genç, eğlenceli, pırıl pırıl bir genç adam. Çalıştığı ilkokulda bütün öğrencilerin gözdesi. Ama karanlık bir yanı da var; misal, bir şiddet olayı yüzünden sürgün gelmiş Masal’ın okuluna. Bugün geçmiş travması yüzünden çok sıkı bir zengin düşmanı. Yetimhanelerde büyümüş, neredeyse bir sosyal eşitlik savaşçısı... Evgin, her şeyiyle Masal’ı korumaya kararlı.

YAĞMUR – SÜMEYYE AYDOĞAN

Hep altın kafeslerde, para ve ayrıcalık içinde yüzerek büyümüş ama aslında son derece mutsuz bir genç kadın Yağmur. Piyanist olmak istiyor ama narkolepsi hastası, geceleri kabusların pençelerinde kıvranıp gündüzleri olur olmadık yerlerde küt diye uyuyakalıp duruyor. Uyurum korkusuyla sahneye bile çıkamıyor. Mehtap annesinin yıllar yılı süren sistematik baskısı altında nefes alamaz hale gelmiş artık, patlamak üzere. Ama sesini çıkaramıyor. Bu yüzden de aslında hiç öyle bir insan olmamasına rağmen bazen çevresindekilere hırçın davranabiliyor. Aslında Yağmur bir nevi Uyuyan Güzel… Tam potansiyelinin ortaya çıkması için beyaz atlı prensini bekliyor.

FUAT – TOLGA TEKİN

Masal’ın üvey babası, dolandırıcı, zevk düşkünü, nihilist ama şeytan tüylü. Zehir gibi akıllı ama zekasını fesatlığa kullanıyor. Fuat yıllar önce bambaşka bir adamdı ve lakabı ‘Fırtına’ydı. Ama bugün herkes onu ‘Fırıldak’ diye çağırıyor. Hayal kırıklıklarını bir umursamazlık maskesi altına saklamış, intikam alırcasına yaşayan, sadakatsiz, herkese her şeyi yapabilecek, alkolik bir adam Fuat. Masal’a da düpedüz işkence etmiyor asla, şiddete meyyal bir adam değil. Daha pis bir şey yapıyor ve üvey kızını çeşitli işlere koşuyor. Fuat iflah olmaz!

İŞTAR – SEDA AKMAN

Yağmur’un annesi, kızı için her şeyi yapabilir, zengin ama acımasız bir demir leydi. Tam bir kötü kalpli cadı arketipi İştar. Bugün onu zehir gibi zeki, acayip eğitimli, zengin ötesi, aristokrat ve acımasız bir kadın olarak görüyoruz. Ama geçmişi hiç öyle değil aslında. Bütün zenginliğinin, bütün gücünün arkasında çok hazin, hayal kırıklıklarıyla dolu bir hikaye var. Kendi kendini yaratmış bir kadın İştar, tırnaklarıyla kazıya kazıya, erkek egemen dünyaya meydan okuya okuya gelmiş bugünlere. İştar kızının kendisinden zayıf olduğuna inanıyor ve hayattaki en büyük korkusu kızının da kendisiyle aynı hataları yapması. Yağmur’u korumak, kendi gençliğinin aksine kızının çok güçlü bir genç kadın olması için her şeyi yapabilir. Her türlü oyun, düzen, kötülük bugün ondan sorulur.

ŞİRİN – FERİDE ÇETİN

Masal’ın canından çok sevdiği annesi, masalcı, sevgi dolu ama çok hasta. Yumuşacık, şiir gibi bir genç kadın, sadece ve sadece iyiliğe inanıyor. Kalp kaslarının erimesi sebebiyle elden ayaktan düşmeden önce, ailenin bütün geçimini 3 işte birden aslanlar gibi çalışarak sağlıyordu. Ama bu hastalıkla birlikte canı gibi sevdiği kızından ayrı düştü. Her zaman hayalperest bir kadındı Şirin, Masal’ı masallarla büyüttü ve şimdi hastanede hayallerine daha çok sığındı. Şirin, Fuat’ı her zaman çok sevdi. Ama ondan gizlediği bazı gerçekler var. Hayatta en çok istediğiyse Masal ve üvey babasının birbirlerini sevmeyi öğrenmeleri…

ŞAHİN – MUSTAFA KIRANTEPE

Şirin’in abisi, Masal’ın dayısı, meslekten aşçı, mutlu aile babası ama adam yerine konmuyor. Hayatın yorduğu adamlardan Şahin. Yıllar yılı el alemin ağız kokusu çektikten sonra kendi restoranını açtı. Ama büyük umutlarla açılan restoran bugün batıyor. Şahin, ailesine sınıf atlatacak, muhteşem hayalinin anbean ölüşünü izliyor. Hep birlikte sefalete sürüklenişlerini… Ve elinden gelen hiçbir şey yok! Aslında kötü bir adam değil. Ama çaresizlikten ne yapacağını şaşırmış. Ailesinden, restoran hayalinden, her şeyden vazgeçmiş durumda. Korkunç bir sırrın altında yıllardır eziliyor. Dayanacak gücü de kalmadı.

ZEHRA – MERVE ŞEN

Şahin’in alımlı, akıllı karısı ama kafayı bozmuş. Zehra her zaman acımasız ve fesat, tam da masallardan fırlamış gibi görünen bir kötü teyze… Aslında geçmiş bir trajedi yüzünden mahvolmuş ve bunun acısını bugün hala taşıyan, talihsiz bir kadın. Zehra’nın bugün hayattan tek bir beklentisi var; o da geçmişi geriye sarmak. Başka hiçbir şey umurunda değil. Şahin’le ilişkileri de uzundur sallantıda. Tek bir insan hariç yüreğinde kimseye sevgi kalmamış, hayata öfkeli bir kadıncağız.

HİLAL – EYLÜL ŞENOCAK

Zehra’nın kızı, Masal’ın kuzeni ve sınıf arkadaşı, güzel, akıllı ama kötü kalpli… Hilal de aynı annesi gibi Külkedisi masalından fırlamış gibi duran bir kötü kuzen figürü. Başından sonuna Masal’a işkence edecek. Aslında zavallı Hilal’in istediği tek şey, annesinin ilgisi. Bütün kalbiyle mutlu bir ailesi olduğuna inanmak istiyor, o tabloyu gerçek kılmak için her şeyi yapabilir. Ama bunun asla olmayacağının içten içe Hilal de farkında.

NEŞE – MERVE BULUT

Yağmur’un en yakın arkadaşı ve İştar’ın otelinde çalışan bir pasta ustası. Cıvıl cıvıl, neşeli, eğlenceli bir genç kadın. Mesleğinde son derece yetkin. Neşe’nin İştar’a bir minnet borcu var; bugünlere onu o getirmiş. Ve bu minnet borcunu sonuna kadar sömürüyor İştar. Neşe, anne kız arasında sıkışmış ne ileri gidebiliyor ne de geri! Neşe var olabilmek için başkaldırmak zorunda.

Yorumlar (0)