Taner Turan canlandırdığı Vezir Alemşah karakterini anlattı

DİZİ 12.02.2022, 14:48
Taner Turan canlandırdığı Vezir Alemşah karakterini anlattı

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki üçüncü sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’ın başarılı oyuncusu Taner Turan canlandırdığı Vezir Alemşah karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. 

“BOZDAĞ FİLM EKİBİYLE ÇALIŞTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Kuruluş Osman’da Vezir Alemşah karakterine hayat veren Taner Turan Bozdağ Film ekibi ve diziyle ilgili düşüncelerini, “Şu an Türkiye’nin en büyük projesi ve ben bu projede olmaktan mutluluk duyuyorum. Dönem işi çekmek çok zordur ama Bozdağ Film ekibi olarak üstesinden geliyoruz. Hem karakterim hem çalıştığım oyuncu arkadaşlarım hem teknik ekipte yer alan arkadaşlarım için çok mutluyum” şeklinde ifade etti. 

“BURADA İŞLER TIKIR TIKIR İŞLİYOR”

Setteki çalışma ortamından ve rol arkadaşlarından bahsederken, “Sete ilk geldiğimde ‘Büyük bir prodüksiyon ve bu prodüksiyonda muhakkak aksaklıklar yaşanacaktır.’ diye düşündüm ama ben hiçbir aksaklık yaşamadım. Aksine her şey tıkır tıkır işledi. Herkes güler yüzlü, işini layığıyla yapan arkadaşlar. Çok sıcak, samimi, herkesin birbirine yardımcı olmaya çalıştığı bir ortam. Sizin aracılığınızla hepsine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı. 

“VEZİR ALEMŞAH AMACINA ULAŞMAK İÇİN HER YOLU DENEYEN BİRİ”

Turan, karakteri Vezir Alemşah ile ilgili “Vezir Alemşah, yetkileri olan, günümüzün başbakan yardımcısı konumundaki, politik, biraz da Makyavelist bir kişiliğe sahip. Amacına ulaşmak için her yolu deneyen, bütün tuzakları kuran ama bunu kişisel çıkarları için yapan bir kişi. Dolayısıyla karşısındaki Tekfurlar olsun, Moğollar olsun, onları kullanarak, başa gelmek isteyen bir kişi. Ben karakterimi çok sevdim. İzleyicilerimiz Osman Bey’e karşı düşmanlık yaptığı için hain gözüyle bakıyor ama bilindik bir şey vardır; yönetimi ele geçirmek istiyorsanız önce halkı kendinize çekmek zorundasınız. Bunun için de bir güç olmak zorundasınız. Halkın üzerinde gücü olan kişi kimse onu yanınıza çekmek zorundasınız. Osman Bey, karşı karakter olduğu için, en yakını ağabeyi Gündüz olduğu için onu yanına çekmeye çalışıyor ve bunu da başarıyor. Vezir Alemşah karakterinin içini doldurmak çok keyifli” dedi.

“HERKESLE ÇOK İYİ ANLAŞABİLEN BİR İNSANIM”

Taner Turan, ekip arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını dile getirdi: “Ben herkesle çok iyi anlaşabilen bir insanım. Dolayısıyla sette de anlaşamayacağım kimse yok. Hepsi de benim için çok kıymetli insanlar.” 

“KOSTÜMLERİN HEPSİNİ KULLANMAK İSTİYORUM”

Setten hatıra olarak yanınızda ne götürmek isterdiniz sorusuna, “Ben kostümlerin hepsini kullanmak istiyorum. Kostümlerimi çok seviyorum. Kıyafet, oyuncuyu havaya sokan bir unsur. Mesela ben yüzük takmayı çok severim. Özel hayatımda da yüzüklerim vardır. Turnelere gittiğimde antikacılardan bulup alırım. Dolayısıyla yüzüğümü alabilirim. Her setten anı olarak kendime kostüm ya da aksesuvarlardan bir parça alıyorum Buradan da yine birkaç parça alacağım gibi görünüyor” yanıtını verdi. 

“OSMAN BEY İLE KARŞILIKLI SAHNELERİMİZ SEYİRCİYE KEYİF VERİYOR”

Turan, önümüzdeki bölümlerle ilgili heyecanlandıran açıklamalar yaptı: “İleriki bölümlerde neler olacağını ben de bilmiyorum. Şu an 82’nci bölümü çekiyoruz. Osman Bey ile karşılıklı sahnelerimiz seyircilerimize o gerginliği yaşatıyor. Başta ben sürekli Osman’ı sıkıştırdım, onu asmaya kalktım. Böyle olunca seyircinin nefretini kazandım. Ondan sonra bir dönüşüm oldu ve Osman beni sıkıştırmaya başladı. Böyle karşılıklı sahnelerimiz oldukça seyirci daha fazla keyif alacak diye düşünüyorum. Vezir gizli gizli planlarına devam edecek kimse merak etmesin.”

Yorumlar (0)