"Televizyon dizileri bir sona doğru gidiyor"

DİZİ 23.02.2021, 12:58 24.02.2021, 12:32
"Televizyon dizileri bir sona doğru gidiyor"

Şu sıralar Gain platformunda 10 Bin Adım isimli dizisiyel adından söz ettiren Engin Günaydın Episode dergisine konuştu. 

Televizyon dizilerini bırakmak zorunda kaldığını, sağlığının risk altına girdiğini anlatan Günaydın, “Aramızda konuşurken hep şu ortak kanıya varırdık: Televizyon dizileri bir sona doğru gidiyor. Bu, mesleğimiz açısından çok üzücüydü ve bununla ilgili eleştirilerimizi her fırsatta dillendirmeye çalıştık fakat olmadı” dedi. 

Uzun çalışma sürelerinden ve dizileri yetiştirme telaşı nedeniyle de mesleki anlamda ödünler verilmesi gerektiğine vurgu yapan usta oyuncu, televizyon dizileri noktasında kendi durumunu ise şöyle aktardı: “Ben bırakmak zorunda kaldım; sağlığım risk altındaydı, mesleğime olan hevesim zarar görüyordu. Dijital platformlardaysa hoşuma giden, beni heyecanlandıran projeler var. Onun için de burada çalışmaktan memnunum.” ifadeleri kullandı.

Dijital platformların dizi anlayışı ile televizyon sektörünün dizi anlayışı arasındaki farka dikkat çeken Engin Günaydın, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Dijital platformlar dizilere sinema gözüyle bakıyor. Ülkemizdeki televizyon dizileri kendilerini dizi diye küçük bir anlayışa teslim etti; oyunculukları, çekim teknikleri bu küçük alanda sıkışıp kaldı. Tabii bu, yoğun çekim saatleri yüzünden oldu. Halbuki işimizin başlangıç yeri sinemadır, dizilerde de sinemanın evrensel kaideleri uygulanmalıdır. Dijital platformlar, sinemayı hatırlattı.”

Yorumlar (0)